Асен Блатечки, който се е посветил на театъра като актьор и режисьор, не се нуждае от представяне. Сега обаче има специален повод за празнуване и то в компанията на едни от най-големите звезди на съвременния български театър.

Големият повод е 150-ото юбилейно представление на "Смях в залата", където си партнира с Милена Маркова-Маца, Невена Бозукова-Неве, Калин Врачански, Стефан Иванов, Добриела Попова, Васил Банов, Яна Маринова и Алексей Кожухаров. "Те са машини. Ние сме си трупа и сме изключително близки", казва Асен за колегите си.

"През тези години се случиха много хубави неща, случи се и едно тъжно нещо. Много близък мой приятел, който играеше една от главните роли си отиде. Стефан Щерев-Чецо отиде на едно по-хубаво място. Но заради него продължихме да играем това представление, защото паметта му е жива с него", сподели Блатечки пред Dir.bg.

Актьорският състав на "Смях в залата"

Той разказва още, че това е едно от любимите му представления още от дете. "Винаги съм искал да играя в това представление, и когато започнах да поставям, набрах опит и смелост и реших да я направя и аз", допълва актьорът.

Асен разказва още, че е безкомпромисен в работата си, когато става дума за качество. "Не мога и не искам да си позволя да правя халтури и да обиждам хората, които ще дойдат да гледат", категоричен е той.

Вижте какво още каза Асен Блатечки пред камерата на Dir.bg >>