Фронтменът на ирландската група Ю Ту Боно, който днес става на 60 години, прогнозира различно бъдеще за музиката на живо на фона на пандемията от новия коронавирус, съобщи Контактмюзик.

Рокаджията признава, че няма точна представа как изпълненията на живо ще бъдат засегнати от глобалната здравна криза, но очаква на първо време те да се различават от досегашните. Боно не изключва варианта за драйв-ин шоута от типа на автокината.

В интервю за радиопредаването на Райън Тъбриди по RTE, фронтменът на Ю Ту споделя: "Мисля, че известно време нещата ще бъдат различни. Чух дискусии за шоута от типа на автокината. Пред стадионите има големи паркинги, така че условията са подходящи за изпълнения на живо от този тип".

Боно не крие облекчението си, че Ю Ту са успели да завършат турнето си преди да бъдат въведени ограничителните мерки заради пандемията и сега с останалите членове на групата се наслаждават на заслужена почивка.

Рокаджията споделя още, че изолацията е засилила желанието му да прекарва повече време със съпругата си Али и децата си.

Запитан как ще отбележи 60-ия си юбилей, Боно отговаря, че планира дълга разходка на спокойствие със семейството си.

"Хората са принудени да се отказват от много по-важни неща от рождените си дни - сватби, погребения. Помислете за това. Аз съм признателен за сегашното си положение. Благодаря на хората, които ми помогнаха да стигна до тук, на групата, на страната ни, която осигури на Ю Ту страхотен живот, позволяващ ни да сме полезни в това време", споделя Боно.

На въпрос как прекарва дните си в изолация, рокаджията отвръща: "Трябва да призная, че не отделям достатъчно време да чистя с прахосмукачка у дома, въпреки че ме бива в тази дейност. Иначе се наслаждавам на четене, писане и съставяне на списъци - на хора, на които трябва да се обадя, на песни, на любими ирландски парчета".

Боно разкрива още, че сред изпълнителите, които слуша, са оперната звезда Андреа Бочели, Джони Кеш, Елвис и тийн сензацията Били Айлиш.