Екшънът "Черната вдовица" със Скарлет Йохансон оглави бокс-офис класацията на Северна Америка и постави рекорд за най-много приходи от началото на пандемията от новия коронавирус.

Билети за 80 милиона щатски долара са продадени в киносалоните в САЩ и Канада за продукцията на "Marvel" в първия уикенд от пускането ѝ. Приходите от чужбина са малко над 78 милиона долара, а от стрийминг платформата "Disney+" отчитат над 60 милиона долара. Така общите приходи на лентата са малко над 218 милиона щатски долара, което е най-голямата сума след пускането по киносалоните на продукцията "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" през 2019 г.

В "Черната вдовица" героинята на Скарлет Йохансон е родена в Русия шпионка, която се превръща в супергерой. Филмът трябваше да се завърти по екраните през май, но от компанията "Walt Disney" решиха да отложат го с два месеца. Така той излезе едновременно в киносалоните и срещу заплащане в стрийминг платформата "Disney+".

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка се нарежда екшънът "Бързи и яростни 9" с постъпления в размер на 10,8 милиона щатски долара. Продукцията донесе приходи на обща стойност 140,8 милиона долара от пускането й по кината преди три седмици.

На трета позиция е анимационният филм "Бебе бос 2: Семейни работи", който отчита приходи от 8,7 милиона долара. Продукцията е продължение на излязлата преди 4 години анимация "Бейби бос". Тя е озвучена от гласовете на Алек Болдуин, Ева Лонгория, Лиса Кудроу, Джими Кимъл и Джеф Голдблум.

Челната петица в класацията за Северна Америка се допълва от хорър филмите "Вечна чистка" и "Нито звук 2". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 6,7 милиона долара и 3 милиона долара.

81% от киносалоните в Северна Америка работят, като повече от тях са с пълен капацитет, предава  БТА. Общите приходи от излъчваните филми през изминалия уикенд възлизат на 117 милиона долара. За първи път от началото на пандемията те преминават 100 милиона долара.