Първата детска мечта? Първата подадена ръка? Първите успехи и провали...Вече познавате видео поредицата ни #Сефте, а днес гост в нея е Атанас Михайлов. Един млад мъж, който познавате вече повече от 20 години. Актьорът и водещ има много истории по пътя си дотук, а това, което никога не се променя е постоянната усмивка, с която винаги го виждаме.

Понякога първият детски спомен не е толкова носталгично романтичен, а направо травматичен. И все пак Наско Михайлов го споделя с усмивка, независимо, че историята завършва в болница. Какво се е случило - вижте във видеото, но оптимистичната душа на Наско веднага вади и един положителен - свързан с времето, в което неговия баща слуша Бийтълс у дома, а родителите му още не са разведени.

Днес Михайлов управлява Кино академия за таланти и пише. Преработва почти завършен сценарий след като последните две години го карат да започне отначало най-големия си нов проект за филм.

Малцина знаят колко важна роля в кариерното развитие на Наско изиграва световната екшън звезда Стивън Сегал.

"Сегал дава всяка година по 5 стипендии на млади хора от целия сват, с която покрива изцяло тяхното обучение. Страхотен и много ерудиран човек, който ми помогна много. Плати за пътя и целия ми престой, сякаш бях на пълен пансион. Дори шофирах колата на продуцента му." А каква е любопитната скрита сила на Сегал, с която е помогнал на Наско на снимачния сет, не пропускайте във видео епизода на #Сефте.

Всъщност и първото му заминаване за САЩ започва с любопитна история. На летищтето отвъд океана се оказва, че Наско е забравил училищните си документи, но тогава не говори английски. След часове на мъчниу обяснения го съветват да се прибере до България, а на помощ се притича непозната българка, която го спасява от това да започне американското си приключение с фалстарт. 

Популярността връхлита Наско рано. Още като студент е забелязан от двама режисьори и поканен на кастинг за клутовото по онова време предавнае "Мело ТВ мания". 

"Може би малко хора знаят, но още преди "Мело ТВ Мания" аз водех едно музикално предаване с Мария Илиева във вече несъществуващата телевизия "Центрум Груп". Иначе двама режисьори от БНТ ме харесаха след едно събитие и ми предложиха да отида на кастинг. Именно и в Мело ТВ Мания беше първия ми гаф. Трябвше да аноснирам един репортаж свързан с една постановка на Мариус Куркински. Понеже аз вече учех в НАТФИЗ, беше логично аз да го представя, а тогава не работехме с ауто-кю. Забравих всичко, което иначе трябваше да знам наизуст и тези няколко секунди в ефир, в които се чудех какво да кажа ми се сториха като цяла вечност"

Коя е първата унизителна история, на която вече мога да се смея? Въпрос, който често задаваме на гостите ни в #Сефте и често остава без отговор. Наско обаче веднага е готов с история, при това поучителна.

"Бях дете и си взех 20 лв. от чантата на майка ми без да тя да знае. После отидох в училище и излъгах, че имам рожден ден и с парите бях купил дребни подаръци за всички. Е, за мой късмет тя дойде в училище в същия ден и разбра всичко...Вече мога да се смея"

Михайлов пише, води, играе и обучава. А когато има свободно време винаги се захваща с нещщо екстремно. Голямата му детска мечта е да може да лети и 42-годишният мечтател прави всичко да се доближи до нея. Флай бордове, скокове с парашут - няма нищо случайно.

Не пропускайте новия видео епизод на #Сефте, за да чуете как се се разтоварват тухли четворки на цената на два сладоледа и каква е темата на новия му филм.