След успеха на новата версия на "Мой Свят" -  дует с бащата на певицата, излязъл след смъртта му преди 11 години, Дара Екимова пусна новата си, самостоятелна песен.

16-годишната наследница на Дими от Сленг дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тинейджъри. Във видеото младата певица се превъплъщава в ролята на хейтърка, която дотолкова е обсебена от друго момиче, че стига до опит за убийство. Идеята е на самата Дара Екимова, която е и автор на текста. Талантливата тинейджърка споделя впечатленията си, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да "мразят", защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.

"Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в "Пробвай се" - споделя Дара във връзка с авторската си песен. 

Музиката на "Пробвай се" е дело на бийтмейкъра на 2018-а Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records.

"Пробвай се" ще прозвучи на живо в Sofia Live Club на 31 май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров-Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на Сленг, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Премиерата на трибюта, в края на март, събра повече от 200 ценители на качествената българска музика.

Преди месец, Дара осъществи революционното за България миксиране на своето изпълнение с гласа на баща си и засне видео-клип към песента "Мой свят" - една от 500-е любими песни на България, според касацията на БГ Радио. Екимова участва в ремикса на другата култова песен на Сленг - "Синьо", осъществен от DJane Monique.

През септември 2018-а младата певица реализира mashup версия на песните "God Is a woman x Чужди усмивки".

Идеята за комбинирането на двата хита е изцяло нейна, а клипът бързо се превръща в мегахит сред онлайн аудиторията. В момента видеото реализира над два милиона гледания в YouTube, а хилядите последователи на Дара в социалните мрежи се надпреварват да споделят емоциите си от допира с песента.