Българка влиза в ролята на дъщерята на Борат в дългоочакваното продължение на кинохита на комика Caшa Бaрoн Кoeн. 26-годишната Мария Бакалова от Бургас беше представена зрелищно в едно от най-популярните вечерни предавания в САЩ - Шоуто на Джими Кимъл.

Основен гост беше самият Саша Барон Коен, а след излъчването в тв ефира на тийзър, в който българката по странно стечение на обстоятелствата забременява от баща си, в студиото влезе и самата Мария Бакалова.

Важен момент и в откъса от филма, и при участието й при Джими Кимъл, е това, че тя има свободата да говори предимно на родния си език и по-рядко на английски.

Кулминацията дойде, когато пресъздавайки образа на Борат, Саша Барон Коен съобщи, че коронавирусът е дело на евреите, а Мария Бакалова му на чист български поиска от Джими Кимъл да си свали гащите.

В отговор и двамата мъже в студиото останаха по долно бельо, а след това - без обувки.

Продължението на приключенията на казахстанския журналист Борат излиза този петък, а водещата роля на Мария Бакалова вече може да се смята за международен успех. Бургазлийката е ученичка на Иван Добчев и Маргарита Младенова от НАТФИЗ, участва в "Бащата" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, като филмът получи "Кристален глобус" на фестивала в Карлови Вари. Играе и една от главните роли в "Като за последно" - комедията на Ивайло Пенчев, триумфирала на фестивала "Златната роза". 

Мария Бакалова в момента работи в Европа в тандем с Юлиан Костов, който отдавна снима с някои от най-елитните световни режисьори. Именно той я изпраща на кастинга за продължението на скандалния филм на Саша Барън Коен, който разсмя света с "Бруно", "Диктаторът" и "Али Джи".