Полицията в Лондон съобщи, че е получила сигнал за сексуално посегателство, отпреди 20 години, допълващ обвиненията срещу бившия британски водещ и актьор Ръсел Бранд, предаде АФП.

След съобщенията в "Сънди таймс" и по Канал 4, лондонската полиция обяви, че е получила сигнал за сексуално посегателство, за което се твърди, че се е случило през 2003 г. в оживения квартал Сохо.

"Разследващите са в контакт с жената", която е в основата на обвинението, се казва в съобщението.

"Продължаваме да насърчаваме всеки, който смята, че е бил обект на сексуално посегателство, без значение преди колко време, да се свърже с нас", добави говорител на Скотланд ярд.

В съвместно разследване на вестниците "Сънди таймс" и "Таймс", както и на Канал 4, четири жени обвиняват Бранд в изнасилване или сексуално посегателство в периода 2006-2013 г., когато кариерата му е разцвета - той е водещ в британски медии и се снима в холивудски продукции.

Преди публичното оповестяване на твърденията, 48-годишният Ръсел Бранд, който сега е активен основно в социалните мрежи, категорично отхвърли обвиненията. Във видеоклип, публикуван в няколко платформи, той обяви, че интимните му връзки винаги са били по взаимно съгласие. Комикът осъди "координираната атака".

Снимка: Getty Images

По време на кариерата си в британски телевизионни канали и филмови продукции, а след това и в САЩ, Ръсел Бранд е известен и с многобройни лудории, излекувана зависимост към алкохол и хероин, кратък брак с поп певицата Кейти Пери и склонност да се хвали с доста завоевания от женски пол, отбелязва АФП.

Напоследък той е активен в социалните медии, като в канала си в YouTube има над 6 милиона абонати, а в Екс (доскоро известна като Туитър) е следван от над 11 милиона души.

Разкритията предизвикаха шок чак до "Даунинг стрийт", като в понеделник говорител на министър-председателя Риши Сунак каза, че става въпрос за "много сериозни и обезпокоителни обвинения".

Медиите, в които работи Ръсел Бранд, заявиха в неделя, че ще проведат вътрешно разследване на обвиненията.

Организаторите на комедийното шоу, което той прави на живо във Великобритания, обявиха, че няма да се състоят следващите планираните изяви на Ръсел Бранд, предаде Асошиейтед прес.