Втора седмица "Дюн" на Дени Вилньов по книгата на Франк Хърбърт от 1965 г. продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от кината. Историята, която е позната на редица поколения е гледана в тази си 3D-екранизация от вече 25 535 зрители и има 312 630 лева приходи.

Стана ясно, че продукцията има и 14 номинации за "Оскар". Сред тях са тези за най-добри филм и режисьор, за адаптиран сценарий, актьор в главна роля (номинирания за "Оскар" през 2017 г. Тимъти Шаламе), поддържащи артисти (и в двата пола, кандидатстват няколко звезди като Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Дейв Батиста, Джейсън Момоа, Стелан Скарсгард и др.), операторско майсторство, саундтрак (Ханс Цимер), костюми, грим и прическа, звуков монтаж, визуални ефекти и други

На втора позиция по зрителски интерес в кината е "Венъм 2: Време е за Карнидж" на "Марвел", продължение на филма от преди три години. Развитието на взаимоотношенията между Еди и Венъм в едно тяло и преследването на серийния убиец Карнидж е гледано вече от 61 517 зрители и има 742 153 лева приходи за трите седмици в кината.

Трето място е за "Смъртта може да почака", който е 25-ият поред филм за най-известния агент в света - Джеймс Бонд. Последният филм с Даниел Крейг като героя е вече пета седмица в киносалоните и е гледан от 80 033 зрители и има 901 742 лева приходи.

Четвърти сред най-гледаните филми е анимационният "Семейство Адамс 2", който продължава първата анимация 2019 година. Пътуването на семейството и децата им из САЩ, за да си оправят отношенията и да избягат от преследващият ги учен е гледано от вече 34 954 зрители и отчита 304 418 лева приходи от билетите им за месец у нас.

Бъгнатият Рон

Снимка: Forum Film Bulgaria

Пето място е за друга анимация - "Бъгнатият Рон". Екранният разказ за тийнейджъра Барни и неговият робот Рон във времето на социалните мрежи и технологиите е гледан вече от 5 266 зрители и има 44 843 лева приходи за десетте дни в кината.

На шесто място е "Хелоуин убива", който е поредният филм в разказа за Майкъл Майърс и поредицата от убийства, които носи. Преследването на безжалостния маскиран убиец е проследено вече от 5 307 зрители и отчита 42 171 лева от билетите им за две седмици у нас.

Снимка: Getty Images

Първата премиера от миналия хелоуински уикенд е "Последна нощ в Сохо", който е на седмо място в топ 10. Случващото се с младо момиче, което отива да учи мода в Лондон, но се сблъсква със зловещи призраци в обитаваната стая е видяно от 1 296 зрители и има 10 661 лева приходи.

Кадър от "Последна нощ в Сохо"

Снимка: Forum Film Bulgaria

На осмо място е втората премиера от миналия петък - "Рога", създаден по разказа "The Quiet Boy" на Ник Антоска. Мрачната история за учителка и местен шериф, които се изправят срещу семейното насилие и легендата за Уендиго е гледана вече от 1 064 зрители и има 8 211 лева приходи.

Девета позиция е за филма на Ридли Скот "Последният дуел". Историята, която предшества участието на рицаря Каруж в битката при Никопол и е свързана със защита на честта на съпругата му е вече трета седмица в кината и има 7 607 зрители и 76 513 лева приходи.

Последният дуел

Снимка: Forum Film Bulgaria

На десето място е анимацията "Пес патрул: Филмът". Приключенията на Райдър и кучетата-спасители са в кината вече почти три месеца и са гледани от 110 362 зрители и отчитат 885 846 лева от билетите им.

През миналия уикенд в кината са влезли 22 435 зрители, а миналата година по същото време филми са гледали 22 626 души.