Джеймс Гън ще застане зад камерата за следващия филм за приключенията на Супермен, предаде Асошиейтед прес.

Филмът, озаглавен "Супермен: Завет" ("Superman: Legacy"), на който Гън е и сценарист, трябва да излезе на екран на 11 юли 2025 г. По думите на режисьора и сценарист филмът проследява пътуването на героя, за да осмисли както аристократичното си криптонско наследство, така и израстването си в малкия град в Средния Запад като Кларк Кент. Наследството на Супермен обаче напоследък е доста проблемно. През октомври Хенри Кавил обяви, че ще се завърне като Супермен, като за начало ще изпълни епизодична роля в "Черния Адам". Два месеца по-късно обаче актьорът съобщи в социалните медии новината, че повече няма да играе супергероя.

"Тази новина не е от най-лесните, но такъв е животът. Смяната на караула е нещо, което се случва. Уважавам това. Джеймс и Питър имат да градят вселена", визирайки новото ръководство на "Ди Си стюдиос" в лицето на Джеймс Гън и Питър Сафран. Двамата замениха Уолтър Хамада, който заемаше поста в продължение на четири години, а Кавил като Супермен стана една от жертвите на новата гвардия.

С екипа на "Отряд самоубийци"

Снимка: Getty Images

"Пътят дотук беше дълъг. Преди години ми предложиха Супермен. Първоначално казах "не", защото не намирах начин да се почувствам уникален, забавен и емоционален, което да придаде на Супермен подобаващо достойнство. След това преди малко по-малко от година открих начин да го направя", написа Джеймс Гън в Туитър.

Гън каза също, че датата на премиерата съвпада с рождения ден на покойния му баща. "Той беше най-добрият ми приятел. Не ме разбираше като дете, но подкрепяше любовта ми към комиксите и киното и без него сега нямаше да правя този филм", сподели още режисьорът.

През годините Джеймс Гън беше "рядка птица" сред режисьорите, прескачайки между вселените на "Марвел" и "Ди Си Комикс" и заснемайки филми като "Пазители на галактиката" и "Отряд самоубийци".