Новата анимация на "Дисни" - семейното музикално приключение "Енканто", оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.

По данни на "БоксОфисМоджо" приходите от анимацията през дебютния й уикенд на екран възлизат на 27 милиона долара. Постъпленията от удължения петдневен период за Деня на благодарността са в размер на 40,3 милиона долара. Въпреки че е далече от постигнатите резултати на други анимации на "Дисни", тръгнали по кината по същото време на годината - "Тайната на Коко" със 72 милиона долара и "Ралф разбива интернета" с 84 милиона долара, "Енканто" постига най-добрия резултат за анимационна продукция по време на пандемията.

Комедията "Ловци на духове: Наследство", която миналата седмица заемаше първото място, е отстъпила на втора позиция с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 24,5 милиона долара.

Третата позиция в бокс-офиса с постъпления от 14,2 милиона долара заема драмата "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот с участието на звезди от ранга на Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Ал Пачино, Джеръми Айрънс.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Вечните" и "Заразно зло: Началото". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 7,9 милиона долара и 5,3 милиона долара.

Общите постъпления от филмите в Топ 10 са 92,6 милиона долара. Миналата седмица, когато на първо място в бокс-офиса на Северна Америка беше комедията "Ловци на духове: Наследство", приходите от продажбата на билети бяха 80,4 милиона долара, отбелязва ЮПИ.