В социалните мрежи се завъртя видео, в което на репетициите за конкурса "Мис Вселена" в Банкок "Мис Америка" в компанията на "Мис Колумбия" и "Мис Австралия" се подиграват на "Мис Камбоджа" - Рерн Синат, за оскъдните ѝ знания по английски.

Вижте снимки на "Мис Камбоджа" >>

"Мис Камбоджа е тук и не говори никакъв английски, а тук никой не знае езика ѝ. Франческа ("Мис Австралия" - бел.ред.) каза, че това ще бъде много изолиращо", казва представителката на САЩ Сара Роуз Самърс от щата Небраска във видеото.

Въпреки разразилия се скандал анонимен източник от конкурса е заявил пред медиите, че всъщност "Мис Камбоджа" и "Мис Австралия" са приятелки, англоговорящите красавици знаели за видеото и искали просто да се говори за тях.

"Мис Камбоджа" обаче е казала, че се е почувствала наранена и обидена, но след това организаторите назначили преводач, който да ѝ помага, и сега се чувствала много по-добре.

"Много участнички имат преводач", казва източникът и допълва, че това е било доста сложно през изминалата седмица, но вече всичко е наред. Оказва се, че "Мис Америка" ще посети Камбоджа през следващата година.

"Мис Австралия" Франческа Хънг е публикувала в профила си в Инстаграм снимка с "Мис Камбоджа", към която е написала:

"Толкова съм разстроена, че тази ситуация бе грешно изтълкувана... Ние просто казвахме, че понякога е трудно, когато само една-единствена участничка говори езика (кхмерски- бел.ред.)... което всъщност прави Нат ("Мис Камбоджа" - бел.ред.)  още по-силен претендент."

"Мис Америка" също се извини през социалните мрежи за поведението си. "Мис Камбоджа" пък написа към снимка, на която се прегръща с "Мис Америка", че говори езика на любовта.

Член от екипа на Камбоджа е поискал да им бъде предоставен преводач. Преди това Синат е трябвало да разчита на Google преводача, за да комуникира по време на предварителните кръгове.

"Трудно е, защото кмерският не е широкоразпространен език, някои от момичетата от латинските държави имат дори по двама преводачи", казва вътрешният човек.

В момента се провеждат предварителните етапи от конкурса "Мис Вселена". Големият финал е насрочен за 17 декември.