Вълкът според поговорката си мени козината, а нравът - не, но през пролетта ще видим съвсем различна версия на това клише. Никой не се е провалял толкова впечатляващо в опита си да бъде добър, колкото "Лошите момчета". Този април, създадената по популярната поредица бестселъри, изключително забавна и развлекателна екшън комедия на "DreamWorks Animation", ще ни срещне с изпечена в престъпния занаят група животни, които ще се опитат да направят най-дръзката си измама досега: да се превърнат в образцови граждани.

На света никога не е имало петима приятели, толкова печално известни, колкото Лошите момчета - ослепителния джебчия г-н Вълк, опитния разбивач на сейфове г-н Змия, хладнокръвния майстор на дегизировките г-н Акула, лесно палещият се "повече мускули, по-малко акъл" г-н Пираня и притежаващата изключително остър език г-жа Тарантула. След години на безчет обири и от позицията на най-издирваните злодеи в света, бандата най-накрая е спипана и за да ги спаси от затвора, г-н Вълк сключва сделка (която няма намерение да спазва) - Лошите момчета ще станат добри. Но дали?

Снимка: Forum Film Bulgaria

Под ръководството на ненадминатия символ на доброто в техния град - очарователното (но доста арогантно) морско свинче професор Рупърт Мармалад Четвърти - Лошите момчета се заемат да заблудят света, че са влезли в правия път. Скоро обаче г-н Вълк започва да подозира, че правенето на добро наистина може да му даде това, за което винаги е копнеел тайно: да бъде приет такъв, какъвто е. Култовият актьор Сам Рокуел, който преди години спечели и "Оскар" озвучава г-н Вълк. Акуфина дава гласа си на г-жа Тарантула, Крег Робинсън - на Акула. Марк Марън е Змия, а Пираня говори с гласа на Антъни Рамос.

Когато нов злодей заплашва града, г-н Вълк се наема да убеди останалата част от бандата да станат... Добрите момчета.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Ще успеят ли Лошите момчета да станат наистина добри или природата им на злодеи ще надделее и този път? Но какво означава да си "наистина добър"? Възможно ли е под фасадата на привидната добродетел да се крие нещо по-лошо? И ще могат ли петимата другари да превъзмогнат търканията помежду си, да останат заедно и да спасят града от гибел?

Намигване към един най-популярните и обичани филмови жанрове, със закачки към редица популярни класики, сред които "Глутница кучета" и "Бандата на Оушън", Лошите момчета предлага изключително забавна и поучителна история, със забележителен екшън и впечатляващ визуален стил, и ще допадне както на най-малките, така и на почитателите на филмите за обири и тези, които търсят по-зряло анимационно развлечение.

Режисьор на Лошите момчета е Пиер Перифел (Кунг-фу панда), а сценаристи са Итън Коен и Хилъри Уинстън, по поредицата романи на Арън Блейбли. Продуценти са Деймън Рос и Ребека Хънтли. Изпълнителни продуценти са Арън Блейбли, Итън Коен и Патрик Хюс.