Гари Дърден спечели наградата за най-добър в рамките на SEE Film Festival в Париж. Отличието си той заслужи, след като изигра главната роля на бившия ММА боец, преквалифицирал се в музикант, Арън в третия филм на Ники Илиев "Нокаут, или всичко, тя написа".

Вижте кадъра и още снимки на Гари с екипа на "Нокаут" >>

Лентата направи премиерата си във френската столица в края на миналата седмица, като на събитието присъства и самият Дърден. "Имаме победител! Гари спечели наградата за Най-добър Актьор на SEE Film Festival в Париж! Следваща спирка - Италия", похвали се и режисьорът в социалните мрежи.

"Нокаут" вече бе представен в Лондон и Ню Йорк, а в началото на годината стана ясно, че заглавието ще получи разпространение и в Китай. "Този филм решихме да го снимаме на английски, да бъде международен. Нашата идея беше той да се разпространява по целия свят", обяснява Илиев, в чиято филмография от позицията на режисьор влизат още заглавията "Чужденецът" и "Живи легенди", припомня "Монитор".

Сюжетът на филма се върти около героя на Дърден, а за историята на персонажа бившият модел се вдъхновява докато чете биографията на прочутия боксьор Майк Тайсън на фона на музиката на Крис Корнел.

 Официалната премиера на "Нокаут, или всичко, което тя написа" в България се състоя на 5 януари.