16-годишната дъщеря на Димитър Екимов сбъдна мечтата си. Младата певица пусна нова версия на "Мой свят".

Вижте снимки на Дара >>

Във видеото нейните вокали са миксирани с оригиналното изпълнение на създателя на група Сленг - Димитър Екимов-Дими. Младият фотограф и режисьор Дуран Дуран направи уникален за България продукт, наслагвайки гласовете на Дара и баща й и режисира новия клип, включвайки в него оригиналното видео на песента, както и неповторимите вокали на Амалия. Оператор на клипа е Борил Петров. Аранжиментът на изпълнението на Дара е дело на бийт мейкъра на годината Светлин Къслев.

Идеята за своеобразния дует е на самата Дара, която решава да вдъхне нов живот на една от 500-те любими песни на България според класацията на БГ Радио, като я запише в свое изпълнение. Вдъхновението идва с поканата да участва като вокалист в Slang By Dara Ekimova, трибют посветен на групата, създадена от баща й Дими. Подобно добавяне на гласа е познато по света от 1991 година, когато, 26 години след смъртта на Нат Кинг Кол, Натали Кол вдъхва нов живот на вечната класика "Unforgettable", изпълнена от баща й през 1951. В България дуетно изпълнение от този вид се реализира за първи път.

"Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем "Мой свят" заедно с тати. Докато търсeхме локации за снимките, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана. Не вярвах, че е възможно да сбъдна мечтата си и да пея с тати. Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на "Мой свят" да е фон на моето изпълнение. Нямам търпение да се качим на сцената на "Витоша лайв клуб" на 22-ри март заедно със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров-Стенли - пианист, Илия Ранков - бас китара, Иван Попов - китара, и Николай Николаев - барабани, за да изпълним хитовете на Сленг", споделя Дара по време на снимките и допълва:

"Това ще бъде едно признание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, създадена от тати и неговите приятели от Сленг! Ще изпълним всички хитове, сред които и "Остани", "Любовта няма край", "Нали", "Луда глава" и много други."

Премиерата на Slang By Dara Ekimova е на 22 март от 23.00 часа във "Витоша лайв клуб" в столичния парк хотел "Витоша".