Днес е вторият полуфинал на "Евровизия". Днес е и големият ден за България. Виктория ще се качи на сцената, за да се бори за финал със своята нежна песен - "Growing up is getting old".

16 държави ще премерят своите музикални сили на голямата сцена тази вечер, като един от фаворитите е и българският представител Виктория. За това говори големият интерес на чуждестранните медии към Виктория и всички хора, които са тук в залата, искат да се снимат, да разговарят с нея, предаде БНТ.

Снощи на финала на журито тя изпълни своята песен по един блестящ начин. Така че определено очакваме да получи и много точки от националните журита на различните държави, но това формира само половината от вота. Другата половина идва от зрителите. Именно тази вечер на втория полуфинал.

Вижте снимки >>

От България за съжаление няма как да подкрепите Виктория, но това могат да направят всички наши сънародници зад граница. Единственото условие е да гледат местните телевизии и да гласуват на телефонните номера, които са изписани на техните екрани.

А довечера от 20.00 ч. фенове на "Евровизия" се събират в София да подкрепят България.

Иначе Европа, а и светът като цяло, започват да се връщат към своя обичаен ритъм. "Евровизия" е доказателство. След тази изключително тежка година, която преживяхме всички, "Евровизия" я има и я има по-бляскава от всякога. Въпреки ограниченията, въпреки рестрикциите хората тук усещат тази огромна енергия. Това споделят и изпълнителите. Много важно за тях е, че тази година на "Евровизия" в крайна сметка беше допусната и публика - около 3000 - 3500 души са вътре в залата, за да подкрепят своите музикални идоли.

"Много е хубаво - аз очаквах да е много по-затворено цялото нещо, а всъщност рестрикциите са много големи и всички много се пазим, но все пак има го това голямото настроение - Евровизионно, което мислех, че няма да е по-този начин като минали години, но все пак организаторите се справят наистина страхотно и успяват да ни пресъздадат наистина хубави емоции и съм много благодарна изобщо, че това цялото нещо се случва", сподели Виктория.

Виктория на сцената на Евровизия - генерална репетицияизпълнява

Снимка: YouTube скрийншот

Тя не се притеснява, по-скоро много се вълнува, защото за първи път от толкова много време ще пее пред жива публика. И другото, което е - не съм пяла на толкова огромна сцена никога, както и пред толкова много хора, така че вълнението е огромно и нямам наистина търпение и се надявам всичко да мине както трябва, каза още младата изпълнителка.

"Бих призовала българите в чужбина да гласуват и да ме подкрепят и както мен, и България, защото когато се обединяваме всички заедно, сме много по-силни като нация. И тези, които не могат да гласуват, да ми изпращат позитивната си енергия, за да мога да се справя с тази нелека задача и огромна отговорност", призова Виктория.

Виктория на сцената на Евровизия - генерална репетицияизпълнява

Снимка: AP/БТА

Вторият полуфинал на "Евровизия" с участието на Виктория тази вечер по БНТ 1 от 22.00 ч.