Хитът "Waterloo", с който шведската група ABBA печели "Евровизия" през 1974 г., е любимата песен от популярния конкурс на британците, според допитване сред слушателите на BBC Radio 2.

ABBA и до ден днешен остават едни от най-обичаните изпълнители във Великобритания, въпреки че по ирония страната не присъжда точки на групата във финалната вечер.

Участниците в допитването е трябвало да изберат между три и 15 от любимите си песни от 65-годишната история на конкурса, като резултатите отреждат първото място на ABBA.

Изпълнението на "Евровизия" през 1974 г. "катапултира" бандата до върховете на международната слава. От "Waterloo" са продадени близо шест милиона копия по целия свят.

 

Челната петица на любимите песни от "Евровизия" на британците се допълва от "родни" парчета - "Making Your Mind Up" на "Бъкс Физ" (1981), "Love Shine A Light" на "Katrina and the Waves" (1997), "Save Your Kisses for Me" на "Brotherhood of Man" (1976) и "Puppet on a String" на Санди Шоу (1967), предава БТА.

Сред най-любимите си песни от "Евровизия" жителите на Острова нареждат също "Euphoria" на Лорийн, "Rise Like A Phoenix" на Кончита Вурст, "Congratulations" на Клиф Ричард и "One Step Out of Time" на Майкъл Бол.

Снимка: Getty Images