"Остава" засне видео към още една от емблематичните си песни - "Елвис/радио". Мястото на снимките отново е Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово - локация, оставила своя емоционален отпечатък в историята на групата, разказват от екипа.

Песента е от албума "Моно", който излиза през декември 2004 г. "Това е периодът, в който бях обсебен от Елвис Пресли и Чарли Чаплин и възпявах отчуждението, където намеря. Това бяха и годините, когато много сериозно се говореше, че радиото умира като медия, а аз реших да го възпея", казва Свилен. Негови са текстът и музиката на песента.

"Когато бях на 17 години, напълно нелегално отидох на първия си концерт на "Остава" във Варна с чужда лична карта. Там чух за първи път групата, която толкова ми напомняше на всички бритпоп групи, които слушах тогава. По средата на сета им, когато вече хората бяха прилично пияни и танцуващи, Свилен запя "Елвис/радио". След това всичко е история. Станаха една от любимите ми групи. После от техен фен, станах техен приятел, а те се превърнаха и в едни от най-любимите ни групи за Urban Tapes и дори можем да ги наречем Partners in Crime. Когато имахме възможност да запишем нова сесия с "Остава", на такова емблематично място за тяхната история и кариера, бях убеден, че трябва да си пожелая точно това парче, което обожавам и постоянно си припявам", разказва Самуил. Той е част музикалната платформа Urban Tape, с която е реализиран проектът.

"Елвис/радио" ще звучи на живо този петък, 3 декември, в "Строежа", предава БТА.