След големия успех на "Вещицата" и "Фарът", един от най-добрите и отличителни режисьори на своето поколение Робърт Егърс ни предлага ново, изключително оригинално кино изживяване с безкомпромисния исторически епос "Викингът" от 22 април в кината. Филмът ще ни отведе в Исландия в началото на Х век и ще ни разкрие на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост.

Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява "Хамлет" на Уилям Шекспир, "Викингът" разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг - собствената си кръв.

Снимка: iStock by Getty Images

Впечатляващата визия е дело на номинирания за "Оскар" оператор Джарин Блашки (Фарът). Звездният  актьорски състав включва Александър Скарсгард, в главната роля, Никол Кидман в ролята на майка му, Аня Тейлър-Джой от "Дамски гамбит" е Олга, Клес Банг -в ролята на чичото, Итън Хоук като бащата на Амлет и Уилям Дефо в ролята на Хеймир Глупака.  

Снимка: Forum Film Bulgaria

Натоварен с изключителна тематична дълбочина и символика, "Викингът" е уникално пътешествие през невероятното богатство на скандинавския фолклор, което ще предложи на зрителите епично преживяване, каквото рядко имаме възможност да видим на голям екран.

 

Снимка: Forum Film Bulgaria