Музиката към "Игра на калмари" победи в категорията "Най-добър саундтрак на телевизионно шоу или минисериал" на Холивудските медийни музикални награди, съобщи сайтът на академията, която връчва отличията.

Те се присъждат за най-добрата оригинална музика към всички визуални медии - филмова индустрия, телевизия, видео игри и др.

Южнокорейският композитор Чун Че-ил благодари на всички свои колеги и на тези, които са го вдъхновявили и са помагали за работата по саундтрака.

Колегата му от Германия Ханс Цимер пък спечели две награди. Той грабна отличието в категорията "Най-добър саундтрак на филм" за музиката към новата продукция за приключенията на Джеймс Бонд "Смъртта може да почака". За работата си над звуковото оформление в "Дюн" Цимер взе приз и за най-добър саундтрак на научнофантастична продукция.

Българските творци Борислав Славов и Илона Иванова бяха сред номинираните за най-добра песен в саундтрак на видеоигра. Сингълът им "I Want To Live" към играта "Baldur's Gate 3" обаче не успя да се пребори за наградата. Тя беше спечелена от песента "Burn It All Down", която звучи във видеоиграта "League of Legends".

Заради пандемията за втора поредна година, 12-ата церемония за връчването на Холивудските медийни музикални награди, беше в дигитален формат.