Имитаторът Андриян Асенов е големият победител в шестия сезон на "България търси талант". Първи подгласник в шоуто стана човекът-калкулатор Георги Георгиев. На трето място останаха Dance Station.

Вижте снимки на финалистите >>

Във впечатляващия 3-часов спектакъл на живо 12-те най-добри изпълнения от шоуто се бориха за зрителския вот и наградата от 50 000 лева. Пред Ицо Хазарта, Катето Евро, Любен Дилов-син и Славена Вътова своите дарби демонстрираха носителите на златните бутони на журито и водещите - Андриян Асенов, Рефат Абдулаев, Валериа Войкова, Симона и Бояна, както и Свет Радославов. Те влязоха в битка с фаворитите на публиката - Адриана Хаджитенева, Георги Георгиев, Dance Station, София Иванова, мажоретен състав "Мистерия" и Реми Тоин. Последният, 12-и финалист - Петър Байков, бе определен с вота на феновете в онлайн гласуване на сайта на шоуто.

Първи за кратко на сцената се появи Петър Байков, който получи златната звезда на SDI. Той благодари на зрителите, че има възможност тази вечер да е там.

Първото изпълнение на финалистите беше на 13-годишната Валериа Войкова, която бе изстреляна на финала от златния бутон на Катето Евро. За изпълнението си на парчето "Freedom", тя получи само бляскави отзиви.

21-годишният Петър Байков. Той впечатли зрителите с дублажа си. Петър сподели, че след полуфинала е получил стотици писма от хора, които саму писали, че ще използват възможността си да го подкрепят. Продуцентите на "Дисни" също били впечатлени от уменията му и му предложили да работят заедно за в бъдеще. На финала той дублира фрагмент от "Снежанка и ловецът" (2012). Той за пореден път впечатли журито.

Петър Байков

Снимка: bTV Media Group

Dance Station бяха третото изпълнение, като докато се подготвят за изпълнението, представиха впечатляващите успехи на три от момичетата - в сноуборда, в бойните изкуства и на фронта на знанието. И този път те обраха овациите на журито, което изтъкна, че определено това изпълнение за финал и пожела успех на групата.

38-годишният Георги Георгиев работи на Летище София и се занимава със скоростна калкулация. Той не е успял да отиде на световното първенство в Истанбул и направи изчисления на задачи, подобни на тези на състезанието в реално време. Георгиев имаше само един грешен отговор, а след това изчисли в кой ден ще се паднат определени дати далеч в бъдещето абсолютно безпогрешно.

"Импровизатор, калкулатор и в математиката император", каза Ицо Хазарта на Георги след края на неговата демонстрация.

Георги Георгиев

Снимка: bTV Media Group

Андриян Асенов от село Лесковец, който е незрящ и бе изпратен на финала от златния бутон на Славена Вътова, от дете мечтае да е актьор, впечатли в първи тур с имитацията на Слави Трифонов. Този път в импровизираното студио на "Шоуто на Андриян Асенов" младият мъж имитира отново Слави Трифонов, Дядо Коледа и завърши с изпълнение на "Черно море" на Тодор Колев, като самият той свиреше на кахон в този момент.

Любен Дилов се обърна към Асенов с думите: "Къде беше преди 19 години, когато стартирахме едно шоу?! Можеше да спестим една партия на България."

Снимка: bTV Media Group

Малката флейтистка София Иванова от Варна направи поредна запомнящa се изява, изпълнявайки "'О sole mio", като в началото самата тя свиреше на флейтата, а после продължи да пее. Журито бе повече от ласкаво към Софи. Ицо Хазарта изтъкна, че неговото любимо изпълнение на малката варненка е било на полуфинала и призова зрителите да го имат предвид, когато гласуват.

Бояна и Симона, изпратени на финала от Любен Дилов-син със златен бутон, които се занимават от 7 години с полденс, излязоха в бели бляскави сценични бодита на песента на Phil Collins "In the Air Tonight".

"Изключително съм щастлив от това, което направихте тази вечер. Изпълнението ви беше в пъти по-трудно от предишното", каза Любен Дилов.

"Опознай Бояна и Симона, преди да съдиш танца на пилона", обърна се Ицо Хазарта към зрителите.

Симона и Бояна

Снимка: bTV Media Group

27-годишният танцьор от Украйна Рефат Абдулаев, който стигна директно на финала със златния бутон на Ицо Хазарта бе избрал изпълнение за борбата между доброто и злото и избора, който всеки трябва да направи. Ицо Хазарта го поздрави, като му каза, че е гордост за Украйна. Славена го насърчи да продължава да твори, защото впечатлява хората.

Следващите претенденти за наградата бяха мажоретен състав "Мистерия". 19-те млади дами отново направиха впечатляващо появяване на сцената на риалити формата и поставиха в нова плоскост мажоретното изкуство в България.

8-годишната Адриана Хаджитенева страда от артрит, но въпреки това от 4 години се занимава активно с акробатика. Тя направи поредно запомнящо се представяне и получи прекрасни отзиви от журито. Катето Евро ѝ пожела да е много здрава и щастлива, като подчерта, че е сигурна, че ще бъде така заради прекрасното ѝ семейство.

Реми Тоин е от нигерийски произход, израснал е без родители в дом за сираци в Перник, а сега 24-годишният танцьор, любимец на публиката на "България търси талант", показа невероятно изпълнение, с което заслужи отново похвалите на журито, а Славена Вътова оцени високо човешките му качества.

Реми Тоин

Снимка: bTV Media Group

33-годишният Свет Радославов - българинът, осъществил американската мечта, преборил тумор на мозъка и стигнал до финала със златния бутон на Дани Петканов и Сашо Кадиев, показа впечатляващо изпълнение. Той получи специални комплименти от журито. А Любен Дилов-син изтъкна, че съвкупността от всичко. което прави, го прави впечатляващ талант.

Зрителите се насладиха на впечатляващ спектакъл, в който видяха акробатични номера, вълнуващи песни, смайващи математически способности, завладяващи танци, акробатика, музикални изпълнения, таланти-герои и много добро настроение. Специални гости на големия финал на "България търси талант" бяха Графа и "Златните момичета" на България.

Преди да бъдат затворят окончателно линиите, журито изрази своята подкрепа за някои от финалистите. Определено фаворитът в този импровизиран вот бе Андриян Асенов.