Днес започва 6-серийният игрален филм "Ченгетата от Пицофалконе", който ще се излъчва всяка делнична вечер от 21:00 ч. по БНТ. Полицейският сериал е по идея на Маурицио де Джовани, а в главната роля в криминалната драма влиза известният италиански актьор Алесандро Гасман.

Снимка: БНТ

Сюжетът на лентата разказва за инспектор Лояконо, който е преместен в участъка с най-лоша репутация в Италия - "Пицофалконе" в Неапол. Шефът е комисар Палма, който ръководи изцяло нов екип от полицаи, назначени на мястото на техни колеги, замесени в бизнеса с дрога.

Някои от тях са подсъдими, други са в затвора. Лояконо също е бил обвиняем като информатор на мафията. Невинноста му е доказана, но подозрението остава и това е най-малкото, което го очаква на територия с престъпления и тайни. Въпреки че по правило участъкът ще се занимава "само с обща администрация, дребни престъпления и жалби", работата се оказва много по-сериозна и опасна.

Снимка: БНТ

Случаите с кражби, убийства и коварни схеми не са "престъпления от общ характер" и съвсем не са лесни за разгадаване. В дейността на екипа участват помощник-инспектор, съдебен лекар, прокурор и дежурни полицаи - всеки със своите версии за инцидентите от деня и с лични проблеми. Понякога има чувства и радости, понякога - съмнения и грешки. Животът в "Пицофалконе" и Неапол не е еднозначен, както и хората. Всеки ден носи ново предизвикателство за участъка и екипа в него.

Режисьорът на "Ченгетата от Пицофалконе" е Карло Карлеи, а в ролите зрителите ще видят Алесандро Гасман, Каролина Крешентини, Антонио Фолето, Тоска Д'Акуино, Масимилиано Гало, Джанфеличе Импарато, Симона Табаско и други.

Снимка: БНТ