Рапърът, продуцент и моден дизайнер Кание Уест, който наскоро промени името си на Йе, планира да посети Русия тази година, съобщават Франс прес и сайтът на сп. "Билборд", на които се позова БТА.

В плановете на рапъра по време на пребиваването му в Русия влизат среща с президента Владимир Путин, провеждане на неделната му служба, която повече напомня на концерт и на която иска да покани държавния глава, и разширяване на бизнес империята му.

Това е разкрил за изданието Амир Судан - доверено лице и съветник на Кание Уест. По думите му посещението може да се състои през пролетта или лятото, в зависимост от графика на Йе. С организацията на визитата е натоварен нюйоркският адвокат Скот Балбър. Той е връзката между рапъра и милиардера и предприемач Арас Агаларов и сина му, певеца и бизнесмен Емин Агаларов, които ще станат негови бизнес партньори.

Амир Судан не разкрива повече подробности около сделката, но очаква тя да увеличи значително състоянието на Кание Уест. Судан казва, че в бъдеще рапърът ще прекарва много време в Русия, която ще стане като втори дом за него. Йе обмисля и музикално сътрудничество с Емин.

Според изданието Арас Агаларов е приближен на руския държавен глава, което ще позволи на Кание да разговаря с Владимир Путин или поне да предаде поканата си. Неделната служба най-вероятно ще се проведе в зала "Крокус Сити Хол", която има 7300 места или на стадион "Лужники" с капацитет за 81 000 души.

Междувременно прессекретарят на президента Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, заяви, че Кремъл не е достатъчно запознат с дейността на Кание Уест, за да я оцени.

Песков също така подчерта, че администрацията на руския държавен глава не е опонент на изпълнителя, който има намерение да посети Русия и да се срещне с Владимир Путин, както и да организира неделната си служба в Москва.