Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов и най-известният бохем в града Димитър Пиперков са колоритните домакини на водещите Лиана и Милен в епизод 7 на "Гозбата на България". И за двамата това е първото им посещение в града, носещ името на тънкия познавач на шопската душевност и един от най-добрите български писатели - Елин Пелин.

Оказа се обаче, че те не са внимавали много в час по литература, така че им беше интересно да прочетат цитати от негови произведения, изписани на оформени като книга пейки в красивия център на града. Като този откъс от "Гераците":"Ще се оправят работите. Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце".

Кметът Ивайло Симеонов посреща с топла питка двамата кулинарни пътешественици пред общината и ги придвижва до дома си със снегорин. Като стопроцентов шоп градоначалникът проявява прословутото чувство за хумор на местните хора и при приготвянето на крехкото джоланче със сурова туршия. Рецептата е специалитет на неговият близък приятел Димитър Пиперков, изявен кулинар и опитен ресторантьор и хотелиер. Приготвянето на гозбата е подправено с домашно вино и пиперливи закачки от гостоприемните домакини към любителите готвачи Лиана и Милен.

Вижте снимки >>

Силна мъжка компания от приятели на кмета Ивайло Симеонов е дошла да заяви подкрепата си край богатата трапеза с домашна баница и мезета местно производство. Своят принос към гозбата на домакините дава и дъщеричката на кмета Малена, която помага при овкусяването на продуктите.

Снимка: "Гозбата на България"

Лиана решава да се вклини във вражеския отбор и се сприятелява веднага с ястреба Педро, който ѝ прави компания докато търсят продукти от отворилите широко домовете си за предаването жители на Елин Пелин.

Как се приготвя джолан с туршия и домашна шунка със специални подправки по рецепта на Димитър Пиперков и Ивайло Симеонов, гледайте в сряда от 21ч. само по телевизия ММ онлайн.

Всички излъчени епизоди на "Гозбата на България" може да видите TУК >>

Снимка: "Гозбата на България"