Най-добрите готвачи в "Мастършеф" вече са ясни! Петима мъже и пет жени продължават напред към наградата от 100 000 лева във втората половина на шоуто, която ще стартира наесен по bTV. Тогава ще стане ясен и победителят.

След серия от тежки кулинарни битки, в Топ 10 се класираха студентът Димитър, копирайтърът Ивайло, музикалният продуцент Николай-Файчето, безработният Красимир и сервитьорът Добромир. При жените мястото си в кухнята запазиха домакинята Виолина, маркетинг мениджърът Петя, виетнамката Куин, специалистката по човешки ресурси Елени и театралната режисьорка Неда.

Перфектната десетка се оформи, след като един от най-спокойните участници в "Мастършеф" - Мартин, изхвърча от шоуто. Журито го изпрати вкъщи след провала му в приготвянето на императорско ризото.

Повечето от конкурентите му се справиха по-добре. Петя свари перфектното ризото с горски гъби, пармезан и сушени домати. Ивайло се отличи с басмати с хрупкави пилешки кожички, цедено кисело мляко и пяна от вода от нахут. Въпреки че ръцете му се разтрепериха, Красимир създаде неустоим сутляш с яйчен крем, шоколад и български ориз.