Песенният конкурс "Евровизия 2021" в Ротердам ще бъде проведен в ограничен формат в Ротердам през май заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Някои изпълнители ще се представят в Ротердам на 18, 20 и 22 май "социално дистанцирано", казаха организаторите, без да уточняват дали ще има публика. Някои делегации може да предоставят записани изпълнения.

Миналата година конкурсът "Евровизия" беше отменен заради пандемията от Covid-19.

Наскоро стана ясно, че музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на песента на Виктория, която ще представи страната ни в състезанието. Почитателите на конкурса ще могат да споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна след обявяването на последното парче от албума.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Искаме да се допитаме до хората и да видим техните коментари. Важно е да чуем какво мислят за всяка една от песните - за тези 5 нови песни от албума ми "a little dramatic" и за "UGLY CRY", която вече представих през ноември. Това съм си аз като артист и се надявам на зрителите да им хареса. Обратната връзка може много да ни помогне при избора накрая", каза изпълнителката.

"Пред екипа ни стои изключително трудната задача да изберем песента на България за Евровизия 2021. Категорично смятам, че вдигнахме много високо летвата през 2020 година с "Tears Getting Sober", която беше фаворит за победа на букмейкърите и зрителите на конкурса. Заедно с БНТ и генералния спонсор на Евровизия България решихме, че мнението на зрителите е по-важно от всякога. Затова ще се обърнем към меломаните от цял свят, за да чуем тяхната оценка за песните и с тяхна помощ ще направим най-добрия избор", обясни Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group.