"Скъпа София, Щастлив съм, че ви видях и бях в България. Посрещането, което ни направихте, беше от най-топлите, които сме имали. Вие бяхте първите, които видяха нашата чисто нова сцена, която ние вече нарекохме София. С нея ще обикаляме по целия свят".

Това написа Джон Бон Джоуви във фейсбук профила си след концерта и добави:"Както някои от вас разбраха, алергията ми ме нападна към 100-ната минута от концерта, заради което се наложи да прекъснем, малко след като свирихме два часа. Ще направя всичко възможно това да не се случи във Виена, а и в следващите градове, където ще е нашето шоу. Ще се видим - JBJ".

Bon Jovi се появиха за пръв път пред българска публика на националния стадион "Васил Левски". Китаристът Ричи Самбора не присъстваше на концерта, тъй като се оттегли от участията на бандата още преди месец. Шоуто в столицата ни бе първото от европейската част на турнето "Because We Can".

Вижте официални и потребителски снимки >>

Групата представи песните от новия си албум, както и хитове като "Runaway", "It's My Live", "Keep The Faith". Джон Бон Джоуви излезе на мини сцена сред публиката, за да изпълни баладите "I'll Be There For You" и "Bed Of Roses", и се загърна с българското знаме. Кийбордистът на групата Дейвид Брайън заинтригува публиката, като изпя пeсента "In These Arms".

Завръщайки се на сцената, Джон Бон Джоуви продължи концерта с най-известното парче на групата "Livin' On A Prayer", но на моменти спираше да пее. След края на песента той бе много притеснен и обясни, че е получил алергична реакция от "нещо във въздуха". Той многократно се извини, че това изобщо не е в негов стил, но трябва да прекрати концерта, който продължи два часа. За финал Джон събра сили и изпълни с помощта на публиката "Wanted Dead Or Alive.