В студиото на "ЗаВръзки" Надя Павлова ще посрещне Катрин Прентис. Тя е акредитиран мастър коуч към Международния институт по коучинг и менторство с над 13 години практика с клиенти. Тя е управляващ директор на една от топ 3-те коучинг компании за България и Балканския полуостров и ще разкрие всички стъпки по пътя към успеха.

Лайф коучингът официално се заражда през 80-е години и набира по-голяма популярност през 90-е и годините след 2000-та. Още през 60-е обаче намираме негови корени под формата на движение за човешкия потенциал, обучението на лидери и образование за възрастни. Между 2015 и 2019 г. броят на лайф коучовете се е увеличил с 33%, а 64% от хората наемат лайф коуч, за да постигнат лични цели, щастие и увереност. Това сочи докладът на ICF Global Coaching Study за 2020 г.

Щастието е абстрактно понятие и често, за да го постигнем ни е нужна помощ. Именно тук идва ролята на лайф коучовете. Професията най-общо означава треньор или консултант по личностно развитие. Специалисти, които ни помагат да постигнем яснота какво искаме, защо и най-важното - как да го получим.

Гледайте "ЗаВръзки" с водещ Надя Павлова тази вечер в 20:00 ч. по WNESS TV.