Смята се, че доктор Хенри Хауърд Холмс може да е взел около 200 жертви по време на световното изложение в Чикаго през 1893 г.

Вижте снимки >>

The Devil in the White City ("Дяволът в Белия град") ще е екранизация на едноименната документална книга на Ерик Ларсон, съобщава "Варайъти", цитирано от "Дневник".

Проекти за нея съществуват от повече от 10 години, като Ди Каприо се включва още през 2010 г., а сегашното студио зад филма Paramount купува правата за трети път.

Актьорът ще играе ролята на самия Холмс, който по собствени признания е убил 27 души, най-вече млади жени. Действието се развива по време на Световното изложение в Чикаго, когато Холмс, с истинско име Херман Уебстър Мъджет, целенасочено преустройва един от хотелите в града, за да примамва и убива по зверски и изключително изобретателен начин своите жертви.

Въпреки че са открити само няколко тела, смята се, че харизматичният Мъджет може да е отговорен за изчезването на десетки туристи. Няколко години по-късно е заловен и обесен, като преди изпълнението на присъдата описва обстойно своите деяния.

В книгата на Ларсон, която е бестселър, историята му се преплита с тази на главния архитект на изложението Даниел Бърнам.

Сценарист ще бъде Били Рей, работил по "Игрите на глада" и "Капитан Филипс". Ди Каприо и Скорсезе са и сред продуцентите на проекта.

За актьора и режисьора това е шестото екранно сътрудничество. Досега двамата работиха заедно в "Бандите на Ню Йорк", "Авиаторът", "От другата страна", "Злокобен остров" и "Вълкът от Уолстрийт".