Лиъм Галахър обяви турне, по време на което ще изпълни всички парчета от първия албум на Oasis - "Definitely Maybe", информират ВВС, цитирани от БТА.

Галахър, който е съосновател на Oasis каза, че това ще бъде шанс за него да изпълни "най-важния албум на 90-те" в неговия пълен вид. Издаден през август 1994 г., дебютният албум "Definitely Maybe" превръща бандата от Манчестър в световноизвестен феномен, а милиони копия от него са продадени по целия свят. Турнето ще започне в Шефилд, като Лиъм ще изнесе концерти и в Кардиф, Лондон, Манчестър, Глазгоу и Дъблин.

Мнозина се надяваха, че концертите му подсказват за първото събиране на групата след раздялата им през 2009 г. Тези надежди бяха подхранени от Ноел Галахър през януари, когато той каза за "BBС Radio Manchester", че "никога не казва никога" относно събирането на Oasis.

"Definitely Maybe" е единственият пълен албум, записан от оригиналния състав на групата.

"Ще бъде рядка възможност да чуем други песни от албума, които рядко, или изобщо не са са били изпълнявани от средата на 90-те като "Up In The Sky" и "Digsy's Dinner", каза представител на Лиъм Галахър.