"Благодаря ви от цялото си сърце. Искам само да ви кажа, че когато навремето имах възможност да замина и да не се върна, предпочетох да остана в България и не съжалявам. Обичам ви". С тези думи завърши кулминационният концерт от националното турне на Лили Иванова. Събитието бе в изпълнената до краен предел най-голяма българска зала "Арена София", предава БТА.

Снимка: БТА

Най-голямото и обичано име в българската поп музика изпя 16 песни, които бяха своеобразна разходка из цялата й над 60-годишна творческа кариера. Концертът започна с най-новото от репортера на Лили - "Без контрол", "Чуй душата ми", "Животът". Последва "Студ" - песен от 1989 г., която звучи в нов аранжимент, както и "Ако спра да обичам". След "Искам те" залата вече беше на крака и аплодираше "Този свят е жена", "Невероятно", "Бурната река".

След изпълнението на един от най-големите си хитове от последните 15 години - "За тебе бях", Лили каза: "Аз попях доста, но да видим заедно какво ще направим". Цялата зала в хор пееше "Щурче", "Детелини", "Панаири", "Предупреждение" и "Ветрове" - още една любима на българите песен, която се връща в концертния репертоар на Лили с ново звучене, със соло цигулка. "Присъда", песента, в която Лили Иванова пее "Последната ми дума ще е песен", сложи финалната точка.

Изненада имаше в края на концерта, когато на сцената се появи Кубрат Пулев, а Лили го представи като "един много голям българин".

"Ти си уникална. Всички присъстващи знаят колко емоции даваш, колко любов, колко щастие на всички нас, на цяла България. Ти си феномен в българската музика. Ти си уникална и ще си позволя да говоря от името на всички - че много те ценим и много те обичаме", каза бившият национален състезател.

Снимка: БТА

Освен огромен букет от български рози, Лили Иванова получи от Пулев и копие на амфора от златното тракийско съкровище. "Понеже Лили е едно истинско съкровище, Лили това е подарък за теб. Опитах се да взема оригинала, но охраната е много сериозна", пошегува се спортистът.