Рики Мартин вече e наполовина зает и сега, когато вече е на 51 години, той отново ни напомня за себе си.

Минават повече от две десетилетия, откакто Рики изгрява в американската попкултура. Той разтърсва американския поп на наградите "Грами" през 1999 г. с "Livin' La Vida Loca". Жените го искат. Мъжете го искат. Мадона го иска!

Но кой е истинският Рики?

До признаването на своята сексуалност през 2010 г. тревожността е част от ежедневието му. Той е изпълнител от детска възраст и участва в местни реклами в Пуерто Рико. През 90-те и 2000-та година се среща публично с жени, а понякога и с мъже насаме. "Много хора казват: Рик, ти се опитваш да се докажеш, заради славата и това, че си секссимвол. Ами да, може и да е така. Не знам", казва той пред People. Преди да се разкрие обаче, споделя, че е бил объркан. "Какъв съм аз?" Тогава се среща предимно с жени. "Много жени", поправя се той. "Когато се срещах с тях, бях влюбен. Чувствах се правилно, чувствах се прекрасно. Не съм подвеждал никого." Въпреки това слуховете за неговата сексуалност продължават и хората се чудят.

Мартин живее с "онзи" въпрос до 29-годишна възраст. Тогава, през 2000 г., Барбара Уолтърс задава въпроса в национален ефир. Това се случва година след "Livin' La Vida Loca" и 10 години преди той да се разкрие публично. Казва, че този момент все още го преследва. "Когато тя ми зададе въпроса, се почувствах заплашен, защото просто не бях готов да се разкрия. Много се страхувах", обяснява той.

По негови думи: "Има много деца, които нямат на кого да споделят. Всичко, което имат около себе си, са хора, които им казват: Това, което чувстваш, е зло". А дали?

Рики Мартин успява да заблуди всички жени, които му остават верни фенки и до днес. Разочарование усещат, когато официално се омъжва за Юън Йосеф преди няколко години. Уви, карма или силен "манифест" от някоя почитателка, те двамата се разделят в разгара на лятото. И тогава той заговаря откровено за развода си, като разкрива, че решението за прекратяване на брака им е било взето от "известно време".

Снимка: Getty Images

В неотдавнашно интервю за Telemundo изпълнителят разказва, че не са заедно още преди пандемията.

"Когато обществеността разбра, ние вече бяхме преминали през процеса на скърбене", казва Мартин и пред изданието Hola. "С Юън винаги ще бъдем семейство. Имаме деца, които ще отгледаме заедно." Пуерториканският певец разкрива също, че е подхванал темата за развода си с тях. "Децата ми никога не са ставали свидетели на скандали между мен и Юън. Седнахме всички заедно и поговорихме какво предстои занапред", допълва.

Що се отнася до реакцията на двете му по-големи наследници, Мартин добавя: "Когато им казахме, те попитаха как се чувствам аз, дали могат да ми помогнат с нещо."

Говорейки за връзката си с Юън, изпълнителят на "La Mordidita" обяснява как двамата са "по-добре от всякога" след раздялата си. "Гледаме се в очите и се усмихваме, прегръщаме се и преминаваме през възходите и паденията, плачем заедно и се смеем заедно. Дори му казах, че трябва да напишем книга за това. Ако някой се развежда, да дойде и да поговори с нас, защото ние вече сме се разбрали". Разводът им всъщност е "много по-лесен", отколкото са очаквали първоначално, защото са го обработили с "достатъчно време и спокойствие". На въпроса дали би бил отворен да се омъжи отново, той признава, че вярва в любовта, но засега иска "да си прекарва добре". "Спокойно! Това бяха няколко години. Искам да си прекарам добре, искам да се наслаждавам на живота. Нека се успокоим, но да, виждам се в друга връзка. Не говоря за близкото бъдеще, но ми харесва да съм влюбен."

Припомняме, че двамата обявиха развода си на 6 юли. "Решихме да сложим край на брака си с любов, уважение и достойнство към децата ни и в чест на това, което преживяхме като двойка през всичките тези прекрасни години. Най-голямото ни желание сега е да продължим да имаме здрави семейни отношения, основани на мир и приятелство, за да продължим съвместното възпитание на децата си, запазвайки любовта, която изпитваме един към друг."

Снимка: Getty Images

Бившата двойка започва да се среща шест месеца, след запознанството си в Instagram. Оповестяват публично връзката си на галавечерта на amFAR Inspiration през 2016 г., когато се появяват заедно на червения килим. Същата година те се сгодяват, а през 2018 г. сключват брак.

Снимка: Getty Images