Австралийската актриса Марго Роби заяви, че е озадачена от любовта, която феновете показват към филма "Барби" в навечерието на излизането му в киносалоните следващата седмица, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Роби, която играе главната роля и участва в продуцирането на дългоочаквания филм за известната кукла на компания "Мател", рекламира продукцията из целия свят, облечена в тоалети, които препращат към дрехите на героинята й.

"Знаех колко развълнувани бяхме да споделим този филм и се надявах, че и други хора ще почувстват това вълнение, но някак си то се върна към нас с толкова много ентусиазъм и вълнение, че дори съм шокирана, много шокирана", каза Роби пред Ройтерс на световната премиера на филма в Лос Анджелис в неделя.

Във филма Барби живее в идилия в Барбиленд заедно със своя приятел Кен (в ролята е Райън Гослинг), докато един ден не й хрумват по-мрачни мисли. Тя открива, че онзи, който е играл с куклата в реалния живот, е причинил промени в нейния собствен свят - така Барби и Кен решават да отидат в реалността, за да оправят ситуацията, като в процеса научават повече за самите себе си.

В трейлъра на филма се казва, че "Барби" е за тези, които я обичат, както и за онези, които я мразят.

"Този филм е като увеселителен парк. Има различни атракции за всички, така че мисля, че всеки може да изпита свое собствено преживяване и в това е красотата му", каза Гослинг.

В "Барби" участват кукли от всякакви размери, етноси и професии. По думите на режисьорката на продукцията Грета Геруиг всяка кукла Барби е различна.

"Искахме всяка една от тях да бъде суперзвезда - както когато получите перфектната Барби или Кен в кутия и те живеят в собственото си перфектно шоу. Така че винаги осветяхме всеки човек поотделно по перфектния начин във всеки кадър, защото всеки живее в светлината на собствените си прожектори", обясни тя.