През ноември е премиерата на "Амстердам" с Робърт де Ниро, Марго Роби, Крисчън Бейл и Рами Малек, съобщават от "Форум филм".

Петкратно номинираният за "Оскар" режисьор и сценарист Дейвид О. Ръсел разкрива един от най-шокиращите и необикновени престъпни заговори в историята на Америка. Предвождан от звезден актьорски състав, филмът комбинира исторически факти и измислица в заплетена история, актуална и за нашето време.

Действието се развива през 30-те години на ХХ в. и разказва за двама войници и една медицинска сестра, обвинени в убийство, което не са извършили. Докато разследващите дишат във вратовете им, тримата приятели, които са дали обет да се защитават един друг на всяка цена, трябва да открият истинския извършител на престъплението и да изчистят имената си, преди да е станало прекалено късно. Ситуацията се усложнява допълнително, когато колоритното трио се натъква на скандална конспирация с невиждани мащаби.

Първият трейлър показва неподправената ноар атмосфера на историята, разкрива изпълнения с много черен хумор, хаплив сатиричен тон и ни запознава с част от колоритните образи и страхотните изпълнения на забележителния каст, обещавайки едно от най-интересните и оригинални киносъбития на есента, предава БТА.

Дейвид О. Ръсел е и сценарист, а в ролите са още Джон Дейвид Уошингтън, Зоуи Салдана, Крис Рок, Аня Тейлър-Джой, Майк Майърс, Тимъти Олифант, Майкъл Шанън, Андреа Райзбъроу, Матиас Схунартс, Алесандро Нивола, Тейлър Суифт.

Снимка: Форум Филм България