Мариана Векилска напуска bTV. Това съобщи телевизията със съобщение до медиите. От началото на следващата година "тя се впуска в ново предизвикателство извън България и извън сферата на медиите".

Векилска съобщи лично новината в предаването "Тази неделя". "18 г. от живота ми минаха в телевизията", каза Векилска, докато се разделяше със зрителите. Тя уточни, че заминава на работа в "една от европейските институции" в Брюксел. По непотвърдена информация става дума за структура към ЕК. Водещата тръгва веднага след Нова година и тази неделя за последно беше в ефира заедно с Жени Марчева и Диана Любенова.

Мариана Векилска е едно от лицата на bTV. Тя е част от екипа на частната телевизия от старта ѝ през 2000 г. Била е репортер, водещ на сутрешния блок и на новинарските емисии, както и продуцент. В последните години беше една от водещите на предаването "Тази събота и неделя".

"Трудно се взема такова решение - да се разделиш със семейството си, но 18 години са толкова много, че е добре да постигна още нещо, да стана добра в още нещо и да успея в още нещо", добави тя.

"Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на Би Ти Ви. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума", коментира Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията.

От медията уточняват, че ще има промени в предаването "Тази събота и неделя", които включват нов водещ. Кой ще е той ще се разбере в началото на януари догодина.