Звезди на малкия екран и фенове ще тръгнат по виртуалните стъпки на Тупак Шакур, Майкъл Джексън и Уитни Хюстън, появявайки се под формата на холограми на предстоящата церемония за телевизионните награди БАФТА, съобщи BBC.

Номинираните за тазгодишните отличия, които не могат да присъстват на наградното шоу на 6 юни заради ограниченията, свързани с коронавирусната пандемия, вместо това могат да бъдат прожектирани на червения килим.

Почитателите, на които тази година не е позволено да се събират на живо, за да зърнат своите любимци като Джон Бойега, Микаела Коел и Пол Мескал, също ще могат да се възползват от технологията. Късметлиите сред феновете ще могат да зададат въпрос на избрана от тях знаменитост "на живо", мигове преди събитието да започне. След като им бъде предложен дигитален избор на официален тоалет, техните холограми ще бъдат представени на известните интервюирани от водещите Вик Хоуп и Стейси Дули.

Сериалът "Малка брадва", разказващ истории на карибската общност в Лондон от края на 60-те до средата на 80-те на миналия век, и хитовата поредица "Короната" за британското кралско семейство водят по номинации за телевизионните награди БАФТА.

Снимка: Getty Images

"Малка брадва" е с 15 номинации за отличията, считани за британския еквивалент на водещите телевизионни награди "Еми". Сред тях за най-добър режисьор за носителя на "Оскар" Стив Маккуин и за най-добър минисериал, пише БТА. За призове в актьорските категории ще се съревновават Джон Бойега, Летиша Райт, Шон Паркс, Малачи Кърби и Майкъл Уорд.

Хитовата поредица "Короната" на стрийминг платформата Netflix е с 10 номинации за отличията, в това число за най-добър драматичен телевизионен сериал. Актьорски номинации получават Джош О'Конър, Тобаяс Мензис и Хелена Бонам Картър, които се превъплъщават в образите съответно на принц Чарлз, принц Филип и принцеса Маргарет.

Драмата "Мога да те унищожа", създадена от Микаела Коел, която изпълнява главната роля, следва с осем номинации. Със седем е сериалът "Нормални хора", адаптиран по едноименния роман на Сали Руни.

Снимка: Getty Images