Aniventure Comic Con започна събота при огромен интерес от страна на българската публика, която дойде да се наслади на най-големия български фестивал за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси.

Сериозни опашки се извиха пред Интер Експо Център от фенове от всички възрасти. Фестивалът бе открит в ранния предиобед.

Вижте снимки >>

Сред гостите в съботния ден бе актьорът Сам Джоунс, изиграл комикс героя Флаш Гордън, който се превръща в огромен хит през 80-те. Филмът е едно от първите научно-фантастични приключения, поставило началото на междугалактическите битки. По-късно Сам Джоунс взима участие и в двете части на комедията "Приятелю, Тед", където отново е разпознат като Флаш Гордън по време на шумен американски купон.

За феновете на "Хари Потър" Наталия Тена е позната като Нифадора Тонкс - най-младият аврор в Ордена на феникса, който се появява за първи път в пета част и до края на поредицата помага на Хари в битките срещу въздигането на Черния Лорд. В продукцията на HBO - "Игра на тронове"- Наталия играе Оша, дивачката, превърнала се в най-верния слуга и закрилник на братята Старк. Впоследствие взима участие и в sci-fi сериалите Origin и Black Mirror.

Снимка: Павлин Даскалов

Девън Мъри е третият актьор, който се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2019. Той влиза в ролята на Сиймъс Финигън във всички части на "Хари Потър" и още през първата година се откроява с магиите, които винаги водят до експлозия. По-късно в поредицата грифиндорецът се присъединява към армията на Дъмбълдор, водена от Хари.

Феновете на косплея също имаха възможност да се насладят на международни косплей артисти и в това издание на фестивала.

За първа година и за първи път в България Aniventure Comic Con посреща и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Най-голямото име сред анонсираните е Скот Хана, който рисува комикси повече от 30 години. В DC работи по някои от най-известните персонажи, като Batman, Wonder Woman и Superman. В Marvel Comics Scott е работил по всички ключови герои на компанията, сред които Avengers, Spider-Man, Iron Man, X-Men и Hulk. Jim Calafiore е вторият комикс артист от Америка, познат най-вече по работата си върху Exiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC.

Неизменна част от събитието и тази година са K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, гейминг залата която ще приюти финалите на най-новия esport проект A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.

Aniventure Comic Con продължава и в неделя със страхотна програма за всички фенове.

Уилям Симпсън - сториборд на Game of Thrones

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов

Девън Мъри от "Хари Потър"

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов