Пълният списък с номинираните за тазгодишните видеонагради на MTV беше обявен, от който стана ясно, че най-престижната статуетка, тази за "Артист на годината", със сигурност ще отиде в ръцете на някоя дама. Музикалният канал създаде прецедент за предстоящата церемония, тъй като за първи път в историята на наградите само жени ще се борят в тази категория.

Сред номинираните са Тейлър Суифт, Бионсе, Doja Cat, KAROL G, Ники Минаж и Шакира. Със сигурност конкуренцията няма да е лека, въпреки че меломаните смятат, че основната битка тук ще бъде между Тейлър и Бионсе, които в момента имат и световни турнета.

Снимки на Тейлър Суифт>>>

След обявяването на номинациите се очерта един основен водещ артист, който ще очаква да се прибере с поне няколко награди. Това е тийн любимката Тейлър Суифт, която намери място в цели осем категории - за видео на годината, за песен, за поп, режисура, операторско майсторство, монтаж и визуални ефекти. Тя вече е поставяла рекорд на наградите на MTV, прибирайки по три приза през 2015 г. (за "Bad Blood"), 2019 г. (за "You Need To Calm Down") и 2022 г. (за "All Too Well: The Short Film"). Така че най-вероятно ще се надява тази година да подобри рекорда си и да грабне поне четири приза.

Снимки на Бионсе>>>

Вторият по брой номинации артист е SZA, с шест на брой. Тази година цели 35 нови артисти намериха място в селекцията за награди.

Церемонията ще се състои на 12 септемри в Ню Джърси, като феновете могат да гласуват за цели 15 категории, включително за най-очакваните - "Артист на годината" и "Видео на годината".