Молбата на канадския премиер Джъстин Трюдо даде резултат - след дълго чакане Тейлър Суифт отново ще посети Канада в рамките на световното си турне, предаде Франс прес, цитирани от БТА. 

Последният й концерт там бе през 2018-а.

На Суифт й предстоят шест концерта в Торонто - най-големият град в Канада, през ноември 2024 г. в зала с близо 50 000 места, съобщиха спонсорите на събитието "Роджърс къмюникейшънс". "Оказва се, че това НЕ е краят на една ера. Маями, Ню Орлиънс, Инди (Индианаполис) и Торонто: турнето "Eras" идва при вас през 2024 г.", написа 33-годишната изпълнителка в Туитър, преименуван на Екс (X).

Започнало през март в американския щат Аризона, световното турне "Eras" досега наброява повече от 100 концерта, билетите за всички от които са разпродадени. Концертната обиколка предвиждаше изяви в САЩ, Мексико, Европа, Азия и Австралия, но не и Канада. Това натъжи местните фенове на певицата до такава степен, че самият Джъстин Трюдо се обърна директно към Суифт в туит с текстове на нейни песни, който за часове стана хит в социалната мрежа.

"Това съм аз, здравейте. Знам места в Канада, които мечтаят да Ви посрещнат. Така че не превръщайте това лято в още едно жестоко лято. Надяваме се да Ви видим скоро", написа премиерът, визирайки песента "Cruel Summer".

Припомняме, че през юни депутат от опозиционната Консервативна партия изрази съжаление за липсата на внимание от страна на певицата към Канада и подаде в парламента т.нар. "официална жалба", умолявайки я да добави няколко дати в страната.

Решението на Тейлър Суифт да пее в Торонто попадна на първите страници на канадските електронни медии.