Вестник "Ню Йорк пост" отбелязва, че тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Златен глобус" отново възвърна пищните цветове, след като миналата година тя премина в задължителен черен дрескод. Дамите показаха и по-дръзки деколтета в тоалетите си.

Вижте снимки >>

Сред най-зле облечените модните спецове на "Ню Йорк таймс" посочиха манекенката Хайди Клум, считана дълги години като еталон за красота. И наистина изборът на германския супермодел не бе от най-удачните с черната ѝ рокля на големи пъстроцветни цветя, напомняща на пищна завеса.

Мелиса Маккарти със сигурност трябва да смени дизайнера си, считат модните спецове. Нейните закръглени форми бяха убийствено акцентирани от раздърпаната ѝ рокля, решена във виолетово и украсена със сребърни звездички.

Според експертите на изданието сред най-елегантните на червения килим е била Джема Чан с "царствения си син тоалет", дело на модна къща "Валентино". Звездата от "Луди богати азиатци" освен с изтънченост, се изяви и с дързост, като комбинира свободно падащата дълга рокля с шорти. На афтърпартито обаче Чан се появи в рокля в бонбонено розово с блестящи пеперуди, която не ѝ придаваше нито елегантност, нито парти стил.

Не по-малко ефектна се оказа Лили Райнхарт от телевизионния сериал "Ривърдейл", която заложи на ярко червеното, на огромно количество тюл и на дизайнерската вещина на модна къща "Киели".

Традиционното не винаги е скучно, доказа за кой ли път стилната Чарлийз Терон , която се появи в пълния си блясък в черно-бял тоалет на "Диор".

Пенелопе Крус също изнесе "лекция по стил", като заложи на стария холивудски блясък и на невероятна рокля в синьо-антрацитен цвят от модна къща "Ралф и Русо".