Представете си свят, в който групaта The Beatles никога не е съществувала. Именно в това се опитва да убеди публиката режисьорът Дани Бойл с новия си филм "Yesterday".

Вижте снимки от представянето на филма >>

Комедията, която излиза на екран следващата седмица, разказва историята на борещ се да пробие британски музикант. Персонажът на име Джак се събужда след пътен инцидент в алтернативно време, в което никой освен него не помни легендарната ливърпулска четворка.

Бойл, отличен с "Оскар" за "Беднякът милионер" (2008), споделя, че останалите живи членове на Beatles са разрешили музиката им да бъде използвана във филма, въпреки че той разказва история, в която групата на практика е заличена от глобалното съзнание, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че колкото и да е странна, идеята би допаднала на Beatles - те са експериментатори със специфично чувство за хумор", сподели Дани Бойл на премиерата на "Yesterday" в Лондон.

Режисьорът допълва, че Ринго Стар и вдовицата на Джордж Харисън са гледали филма и са засвидетелствали подкрепата си.

Колкото до Пол Маккартни, Бойл казва:

"Не мисля, че е гледал филма, но е виждал трейлъра и реакцията му беше: "О, това изглежда ще сработи".

Дани Бойл е писал и на Йоко Оно, вдовицата на Джон Ленън.

Във филма участва певецът и носител на "Грами" Ед Шийрън, който играе самия себе си. Той помага на главния герой Джак (в ролята Химеш Пател), да пресъздаде някои от най-големите хитове на Beatles, което дава тласък на кариерата му.

Актьорският състав на филма "Yesterday", по сценарий на Ричард Къртис ("Наистина любов"), включва също Лили Джеймс, Кейт Маккинън и Джеймс Кордън.