Новият филм за Спайдър-мен идва догодина. На 2 юни e българската премиера на "Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2", съобщават от "Александра филмс".

Дублираният на български трейлър представя откъси от лентата с Майлс Моралес, който се завръща с нови приключения в спечелилата "Оскар" сага за Спайди-вселената.

Международният фестивал на анимационните филми в Анеси, койето е водещото световно събитие в този сектор, представи първите кадри от предстоящото заглавие в рамките на последното си издание през юни т.г.

За присъственото издание тази година се бяха акредитирали 13 000 души от 100 държави, с 5 процента повече от 2019 г.

"Този рекорд " е в унисон с бума на анимацията в световен мащаб", каза тогава директорът на фестивала Микаел Мартин.

Този брой бе достигнат въпреки отсъствието на китайските професионалисти, които бяха възпрепятствани от пандемията от Covid-19, и на руснаците, които преди държаха един от основните павилиони на филмовия пазар, но този път официална делегация не беше поканена заради нахлуването в Украйна.

За разлика от тях имаше няколко украински специалисти, а Малави, Таджикистан и Узбекистан участваха за първи път.

Преди премиерната прожекция на "Миньоните 2", фестивалът се оживи с представянето на първите кадри от новия "Спайдър-мен" една година преди световната му премиера. Разкрито беше името на "суперзлодея" във филма - "Петното", "с тяло, покрито с точки като петна от мастило", които той може да използва за пътуване между вселените или като оръжие. В оригиналната версия го озвучава американският актьор Джейсън Шуорцман.

След като през 2019 г. "Спайдър-мен: В Спайди-вселената" получи "Оскар" за най-добър анимационен филм, "Sony" обеща още повече визуални ефекти, възможно най-много техники за 2D и 3D анимация и различни графични стилове, припомня БТА. Общо в продукцията ще се появят 240 нови героя в шест паралелни вселени.

Фестивалът в Анеси приключи с връчването на награда "Златен кристал" на най-добрата лента в конкурса.