Около 15,36 милиона души са гледали церемонията за наградите "Оскар" на живо по телевизия АВС - много повече от миналогодишната публика, която беше рекордно малка, но все пак на второ място по нисък интерес.

Броят им се е увеличил с 56 процента спрямо миналогодишния, който беше най-нисък в историята на наградите - 9,85 милиона зрители. Този лош показател през 2021 г. се обясняваше с пандемията от Covid-19. През 2020 г. шоуто са гледали 23,6 милиона души, за което тогава се считаше, че е с рекордно нисък интерес.

Днес данните ще бъдат актуализирани със зрителите в интернет и на публични места като барове и ресторанти.

От няколко години телевизионните зрители на много наградни церемонии намаляват. Продуцентите на Оскарите опитаха нов формат с три водещи и по-малко време за технически категории.

Най-обсъжданият момент от вечерта обаче стана плесницата, зашлевена от Уил Смит на Крис Рок, малко преди звездата от "Методът Уилямс" да получи статуетката за най-добър актьор. Репликите от инцидента на шоуто изглежда бяха изрязани заради недопустимия език от предаването на живо в САЩ, което се забавя с няколко секунди,. В други държави като Япония и Австралия обаче те се чуваха.

Снимка: АР/БТА