Един от най-популярните български хумористи и имитатори Веселин Павлов-Весо Парцала вече не е сред нас. Скръбната вест съобщи във Фейсбук друг представител на артистичните среди - илюзионистът Борислав Борисов-Боби Шоу.

"Днес внезапно ни напусна моят голям приятел и колега, неповторим артист, хуморист и любимец на народа Веселин Павлов-Весо Парцала. Поклон пред теб, приятелю, много ще ни липсваш", написа в сряда късно вечерта Борисов.

Малцина знаят, но Весо Парцала е единственият в своя бранш, който е лежал в затвора. Поводът - една нелегална касета през 1968 г., в която с гласа на актьора Георги Парцалев е разказан виц, осмиващ бракоразводно дело. Вицът осмивал с поредица от майтапи членовете на ТКЗС.

Снимка: "Шоуто на Слави"

Зад гласа на Парцалев всъщност стоял не кой друг, а неговият най-голям имитатор - Весо Парцала. Скандалът бил огромен и след направена експертиза Парцала се оказал 3 месеца следствен в тогавашната Дирекция на народната милиция, и изкарал 15 дни в Централния софийски затвор.

Весо Парцала започва да твори вицове и имитации през далечната 1964 г., още като ученик. Както винаги казваше: "До 1989 г. съм работил все на черно". Никога не е вземал категория за артист, защото не е бил допускан до конкурс за нея. Вади смешките от живота и досега е създал близо 1500 вица.