Хорър комедията "Откачалка" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 3,7 милиона долара с излизането си на екран.

В главните роли в "Откачалка" са Винс Вон и Катрин Нютън. Той е безпощаден сериен убиец, а тя - незабележима гимназистка. Двамата по невнимание разменят телата си. Режисьор е Кристофър Ландън.

Филмът получи положителни отзиви. Бюджетът му е шест милиона долара и се очаква да бъде много печеливш.

Водачът в бокс-офис класацията на Северна Америка от миналата седмица - трилърът "Не започвай нещо, което не можеш да довършиш" слезе на второ място с приходи от 1,8 милиона долара през втория уикенд.

За две седмици трилърът с Кевин Костнър и Даян Лейн събра 7 милиона долара приходи в Северна Америка.

"Войната с дядо" зае третото място с приходи от 1,3 милиона щатски долара. Четвърти е хорърът "Хайде да играем" с 1,1 милиона долара, предава БТА. Новият филм "Амонит" с участието на Кейт Уинслет и Сърша Ронан зае петото място с 85 000 долара.

Макар и киносалоните в 48 щата да получиха разрешение да отворят, много от тях предпочетоха да останат затворени, защото няма много нови филми. В най-големите пазари Ню Йорк и Лос Анджелис те още са затворени заради пандемията. Заради ограничителните мерки в много европейски държави не се очаква до края на годината да бъдат пуснати високобюджетни филми.