Една от най-култовите поредици, преобърнала напълно представите за жанра, се завръща на голям екран на 22 декември, съобщават от "Александра филмс". Години след като Нео победи "Матрицата", отново ще трябва да последва белия заек, за да разбере коя реалност е истинската.

Режисьорът визионер Лана Уашовски представя дългоочаквания четвърти филм от революционната сага, която промени завинаги света на киното. Продукцията отново ще събере на голям екран Киану Рийвс и Кери-Ан Мос в най-култовите им роли - Нео и Тринити.

С "Матрицата: Възкресения" се завръщаме в свят с две реалности. Едната е на обикновеното всекидневие, а другата - онази, която се простира отвъд него. За да разбере дали неговата действителност е истинска, Томас Андерсън ще трябва още веднъж да избере да последва белия заек. А ако Томас... Нео... е научил нещо през всичките тези години, то е, че макар изборът да е илюзия, той е единственият път извън - или в - Матрицата. Това, което Нео не знае, е, че Матрицата е по-мощна, по-защитена и по-опасна от всякога.

Сценаристи са Лана Уашовски, Дейвид Мичъл, Александър Хемън, с героите създадени от Уашовски.

Оператори са Даниел Масачези и Джон Тол, пише БТА. Музиката е на Джони Климек и Том Тиквер.

В ролите са още Яя Абдул-Матийн Втори, Джесика Хенуик, Джонатан Гроф, Нийл Патрик Харис, Приянка Чопра Джонас, Кристина Ричи, Джейда Пинкет Смит и др.