След близо 8-годишна пауза, екшънът "Survivor" се завърна и изправи 20 мъже и жени пред най-големите им страхове. Всички те се хвърлиха в жестока битка за оцеляване, а още първото изпитание остави половината от тях без храна, огън и сечива.

Със стъпването си на необитаемия филипински остров участниците бяха разделени на две племена - "Ифугао" и "Бонток", и бяха принудени да се борят за прехраната си. Задачата им беше да доплуват до платформа с провизии, закотвена в морето, да натоварят "плячката" на салове и да се върнат върху тях обратно на брега.

Първи до пясъчната ивица с триумфиращи викове стигна племето "Бонток", в което се открояват спринтьорката Карин, боксьорката Маргарита, режисьорът Зоран и фитнестреньорът Ванко. Конкурентите им от "Ифугао" останаха с празни стомаси и моментално започнаха да се обвиняват един друг за провала.

Сред дивата и екзотична природа на Филипините, участниците ще преживеят тежки изпитания и непредсказуеми обрати. Решени да победят, те ще докажат, че триумфът е въпрос не само на физическа сила, но и на стратегия и находчивост.

Представителите на силния пол, които ще се състезават за най-голямата награда в българския тв ефир от 150 000 лева, се открояват с изключителна издръжливост. Футболистът Ивайло Крушарски, учителят от НСА Денис Христофоров, фитнес треньорът Иван Георгиев и собственикът на автосервиз и инструктор Драгомир Методиев ще разчитат на отличната си физическа подготовка, за да стигнат до финала. За оцеляването си в предаването ще се борят и двама амбициозни мъже, посветени на медицината - студентът-болногледач Георги Петков и лекарят Иван Узунов. В световноизвестния формат, носител на множество награди "Еми", с воля и непоколебимост към финала ще напредват също строителният предприемач Илиан Василев, режисьорът Зоран Петровски, продавач-консултантът Милен Кутелов и хотелиерът Пейо Георгиев.

Снимка: bTV

Въпреки че мъжете в "Survivor: Скритият идол" изглеждат непобедими, жените по нищо не им отстъпват. Много от участничките в новия сезон на приключенското риалити са посветени на спорта - футболната съдийка и модел Джулиана Бутракова, треньорката по бокс Маргарита Чанева, фитнес инструкторката и актриса Йоана Върбичкова и лекоатлетката Карин Околие. В тежките физически и психически изпитания сред суровите джунгли ще влязат още лекарката Борислава Кръстева, специалистката по маркетинг Александра Петкова, софтуерният инженер Ганка Статева и студентката Анелия Щерева. Авантюристичен дух и стремеж към победа в предаването ще демонстрират и две шампионки - по джиу джитцу Мила Савова и по бодибилдинг Ивана Микова.

Двайсетимата участници се впускат в завладяващ екшън, но на финала ще триумфира само един. В приключението с тях ще бъде водещият на "Survivor: Скритият идол", популярният актьор и фотограф Владимир Карамазов. През този сезон феновете на приключенското риалити ще могат да надникнат в "кухнята" на предаването и да се срещнат отблизо с екипа и участниците чрез победителя в петия сезон на "Survivor" Ваня Джаферович, който е автор и водещ на епизодите за дигиталните платформи на bTV.

С комбинацията от отличен каст, професионален екип, оригинални предизвикателства и спиращи дъха екзотични гледки "Survivor: Скритият идол" има амбициите да се превърне в най-голямото телевизионно събитие в българския ефир. Форматът е създаден по идея на известния продуцент Марк Бърнет, излъчва се от 1997 г. и е най-обсъжданият в световен мащаб. Към момента "Survivor" достига до зрителите в почти всички държави, а повече от 50 различни територии правят негови местни версии. В САЩ са продуцирани 40 сезона.

Снимка: bTV