Първите битки в "Гласът на България" по bTV са довечера. За първи път треньорите ще се срещнат отблизо с отборите си и всеки от тях ще им представи своя помощник, на когото ще разчита в подготовката на участниците за вокалните двубои. Мастър Иван Лечев ще заложи на силната рок подкрепа и присъствие на Наско от Б.Т.Р., а поп кралицата Мария Илиева ще бъде "дясната ръка" на Любо Киров. Дони, който е важна фигура в музикалния път на DARA, ще я подкрепи в нелеката задача по подготовката на отбора й.

Отборът на Галена

Снимка: bTV

Галена пък ще разчита не само на Меди, който бе голямата изненада в последния кастинг епизод на шоуто, а и на музикалния педагог и изпълнител Георги Симеонов - JJ. С мощната подкрепа на гост треньорите, менторите ще дадат всичко от себе си и ще определят "кой срещу кого" от отборите им да се изправи в достоен музикален двубой. Всеки от тях по своему ще усети тежестта на ролята да си ментор в толкова мащабен телевизионен формат.

Отборът на Лечев

Снимка: bTV

22-ма участници ще се изправят един срещу друг, разпределени в 11 двойки на сцената. В първите битки, в един от най-силните сезони на "Гласът на България", всички в залата и пред екраните ще се насладят на невероятно музикално зрелище - ще чуят изпълнения на световно ниво, ще усетят невероятния хъс за победа и ще почувстват неповторимите емоции и вълнения у всеки от участниците.

Отборът на Любо

Снимка: bTV

От отбора на DARA във вокален двубой ще се изправят: Христина Йосифова и Натаса Андреу, Даниел Стайков и Кийрън Смит, Гинка Владимирова и Боряна Георгиева. От отбор Любо един срещу друг ще бъдат: Поли Николова и Симона Бакалова, Стефан Здравкович и Стилиана Димитрова. От отбор Галена двубоите ще са между: Галя Георгиева и Мартин Николов, Виктория Главчева и Волена Апостолова, Ивелина Андреева и Александър Трифонов. А от отбора на мастър Лечев ще се състезават Иван Иванов и Стефка Емилова, Рая Димитрова и Флоралин Георгиева и "тежката артилерия", както Лечев ги нарича - Борис Христов и Георги Костадинов.

Отборът на Dara

Снимка: bTV

"Това не беше битка, а концерт", ще каже във възторг мастър Иван Лечев след едно от изпълненията, а Галена ще коментира: "Ти дойде от друга планета, ти си си ти - нямаш аналог и какво по-хубаво от това за един изпълнител!".

"Голяма битка - пяхте като за последно", ще коментира Любо Киров, след зашеметяващ музикален двубой, а DARA ще се пошегува: "Благодаря ви, че ме затруднявате толкова много", след поредния музикален взрив в епизода.