Гости и знаменитости пристигнаха за сватбата на принцеса Юджени и Джак Бруксбанк в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Вижте всички гости >>

Ветровитото и хладно време във Великобритания изправи присъстващите пред сериозни предизвикателства. Дамите едвам удържаха на главите си шапките, които са задължителен аксесоар за събитие от такъв ранг. Тънките официални рокли обаче не притесняват дамите, които пристигнаха в чудесно настроение за повода.

Церемонията в църквата "Сейнт Джордж" започна с изпълнение на Андреа Бочели. Кумата - сестрата на булката, принцеса Беатрис, държа кратка реч, като прочете откъс от "Великият Гетсби" на Ф.С. Фицджералд пред събралото се множество.

Булката принцеса Юджени прекрачи прага на църквата последна в бяла изчистена рокля на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос. Неочакваният избор на бранда Пилото изненада коментаторите.

В църквата едни от първите гости бяха Пикси Гелдоф и Джордж Барнет, комикът Джими Кар и бившата приятелка на принц Хари - Кресида Бонас. Роби Уилямс и съпругата му Айда Фийлд прекрачиха прага на църквата. Наоми Кембъл се появи с шармантна шапка и преливащ се тоалет в бяло, черно и сиво.

В църквата, в която се венчаха само преди няколко месеца, пристигнаха Меган и принц Хари, а веднага след тях Катрин и принц Уилям, придружени от одобрителните възгласи и аплодисменти от тълпата.

Катрин и Уилям

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Деми Мур

Снимка: AP/БТА

Ели Гулдинг и Джеймс Блънт също се присъединиха към гостите.

Младоженецът пристигна в църквата, придружен от кума - брат му Томас. Веднага след тях с автомобил пристигнаха и кумата - сестрата на Юджени, принцеса Беатрис и майка им Сара Фъргюсън.

Принцеса Беатрис и Сара Фъргюсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шаферите пристигнаха за сватбата с два автомобила. Момиченцата бяха облечени в бели рокли с големи цветни панделки в зелената гама на кръста, а момчетата носят тъмносини панталони и пояси в десена на панделките на шаферките.

Принц Чарлз също се присъедин към гостите на сватбата на племенницата си, но без съпругата си Камила, която се отзова на друг свой ангажимент, приет преди поканата за тържеството.

Кралицата и принц Филип пристигнаха с автомобил по дългия път, който води към църквата.

Охраната на кралската сватба струва 2 000 000 паунда.

Официалният фотограф на събитието е Алекс Брамал. Той е снимал и преди принцеса Юджени за американския Harper's Bazzaar през 2016 г.

Гледайте сватбата на живо тук: