Присъединяването на Нетфликс към Американската асоциация на филмовата индустрия засилва сектора, каза председателят й Чарлз Ривкин на откриването на изложението CinemaCon в Лас Вегас.

Вижте снимки >>

Чарлз Ривкин отчете рекордни приходи в киносалоните през 2018 г. В Северна Америка те достигнаха 11,9 милиарда, а в света - 41 милиарда. За ръста допринесе увеличаването на младата и по-разнородна публика.

През първия ден от изложението CinemaCon "Уорнър брос" представи кадри от продълженията на "То" и "Жокера". В тийзъра на "Жокера" най-големият враг на Батман е още във времето, когато е само Артър Флек. В ролята е Хоакин Финикс.

Режисьорът на "Жокера" Тод Филипс каза, че макар и за филма да е изписано много, малко от него е вярно. Той не пожела да разкрие подробности, но уточни, че лентата е "трагедия".

Публиката видя и сцена от продължението на филма "То" - "It: Chapter 2" с Джесика Частейн като порасналата Бевърли Марш, която посещава дома от детството си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Уорнър брос" показа също първия трейлър на "Щиглецът" по наградения с "Пулицър" роман на Дона Тарт.

"Надявам се хората да открият част от себе си в тази история" - каза актьорът Ансел Елгорт.

Изложението CinemaCon събира собственици на киносалони, изложители и представители на холивудски студиа. То е достъпно и за широката публика.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos