Мариан Вълев представи режисьорския си дебют "Лошо момиче" навръх 50-ия си рожден ден пред знаменитости, приятели и фенове.

По червения килим преминаха звездите от филма Любомира Башева, Елена Телбис, Дария Симеонова, Диляна Попова, операторът Антон Бакарски, Деян Донков, Велислав Павлов, старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова със своите възпитанички, Жени Калканджиева заедно с моделите от модна агенция "Визаж", звездите на "Вирджиния рекърдс" - хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc' пристигнаха в компанията на приятелката на Pavell - Кристина Нгуен, Михаела Маринова и футболистът Александър Дюгеров, Ники Кънчев, генералният директор на БНТ Константин Каменаров със съпругата си Радина Червенова и много други.

Вижте снимки >>

Вълев поздрави публиката в петте зали, в които бе показан филмът "Лошо момиче", с думите:

"Когато съм се чувствал най-изгубен, най-самотен. най-объркан, киното е било единственото нещо, което ми е помагало да стъпя отново на правилния път и да ме държи концентриран, да ме държи разумен. Затова съм тук при вас и имам шанса да споделя този скромен филм с вас, и да осъществим, дай боже, някакъв контакт, за мен е най-високата възможна чест, защото без вас няма да има никакъв смисъл да правя това, което правя, защото вашата любов е единственото нещо, което крепи артистите като нас и вашата любов е моята кралица, благодаря ви!"

Мариан Вълев, Велислав Павлов, Дария Симеонова, Любомира Башева, Деян Донков и Елена Телбис

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

След прожекцията екипът и гостите се събраха на парти, на което Вълев представи екипа на продукцията. Те бяха посрещнати от бурни аплодисменти на сцената. След това Деян Донков запя на микрофона "Love me tender" на Елвис Пресли, а Вълев получи торта за рождения си ден и под звуците на песента "Happy birthday", изпълнена от екипа.

Пред Dir.bg актрисата, която се превъплъщава в ролята на главната героиня Жанета Жекова - Любомира Башева, коментира:

"Много се вълнувам, а освен това ми е интересно да видя какво най-накрая се случи с филма. Останах с едно много хубаво усещане, след като го изгледах. Хареса ми. Но разбира се през по-голямата част от времето беше борба да си казвам: "Не се гледай! Гледай целия филм!" Доста добре се приема, дано да продължи да има интерес."

Елена Телбис и Любомира Башева

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

Актрисата Елена Телбис, която е в ролята на мрачната съдържателка на стриптийзклуб и социопатка Йоана, разказа за образа си:

"Подготовката ми за ролята бе главно с помощта на Мариан. Имахме много срещи преди снимките, говорихме много и за сценария, той ни разказваше изворите, от които е черпил, защото сценарият е базиран на няколко истински истории. Срещите ни започнаха много преди да започнат снимките - ходихме заедно в стриптийзклубове и на локациите, на които снимахме. Той в нито един момент не ни заряза и не реши, че някакви други неща са му по-важни от актьорите. Той е в дъното на цялата работа."

Дария Симеонова играе близката приятелка на Жанета от стриптийзклуба - Бейби. Тя сподели, че най-ценното в подготовката за ролята ѝ е било, че е успяла да се запознае с прототипа си, да чуе нейната история, да общува с нея и да вникне в особеностите ѝ, които в последствие е вплела в превъплъщението си. За филма Дария каза:

Дария Симеонова и Диляна Попова

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

"Гледам филма за втори път след малки корекции и сега мога да кажа, че е много по-подреден, много по-ясен, много по-динамично се движи историята, което е много хубаво и много ценно. Много ми харесва, че е разказана една история и ние всички разбираме тя за какво е - улавяш тезите, темите и посланията."

Операторът на продукцията Антон Бакарски, който е снимал и хита "Възвишение" каза, че съдейки по реакциите на публиката, това е един добър и успешен филм, който вълнува. Бакарски изтъкна, че много се радва на дебюта на Вълев, тъй като от него личи, че той е не само добър актьор, а и добър режисьор и не на последно място сценарист. Той допълни, че това не е първият сценарий на Мариан, но това е малко известен за широката аудитория факт.

"С Мъри се познаваме много отдавна - от филма "Лов на дребни хищници" и с него ни свързват много неща. В качеството му на режисьор това ми беше първа среща с него, но като темперамент, като емоционалност ми беше познат и това много помогна по време на снимките. Операторски не беше лесно, идеята ни беше да има едно усещане за документалност, че нещата се случват тук и сега. Това много не си личи във финалния монтаж - много голяма част от сцените са заснети в един кадър, след това по време на монтажа с помощта на Нина Алтъпармакова, която е изключително добър режисьор по монтажа, изрязаха вътрешни дължини и в момента това не се вижда, но филмът е заснет амбициозно в това отношение."

Мариан Вълев и операторът Антон Бакарски

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

"Лошо момиче" е продукция на Българската национална телевизия с изпълнителен продуцент Нина Алтъпармакова. Разпространител на филма е "А Плюс Филмс", а Dir.bg е медиен партньор.